Nedir? Nasıl? Neden?

Fidelity: Kurumsal yatırımcılar kriptolara ilgi duyuyor

Sponsorlu İçerik

Varlık yönetimi devi Fidelity tarafından yapılan bir ankette, yatırımcıların çoğunluğu dijital varlıklarla ilgileniyor.

ABD ve Avrupa’daki 776 yatırımcıyı kapsayan anket, kurumsal yatırımcıların yaklaşık %80’inin yeni doğan varlık sınıfında çekici bir şey bulduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, bu tür yatırımcıların üçte birinden fazlasının zaten doğrudan veya dolaylı olarak piyasaya yatırım yaptığını tespit etti.

Fidelity‘nin anketi Kasım 2019’dan Mart 2020’nin başına kadar ki sürede yapıldı ve COVID-19 ekonomik ve sağlık krizi küresel pazarları yakalamadan hemen önce sona erdi. Fidelity Digital Assets‘ın başkanı Tom Jessop, ankette ayrıca bir riskten korunma aracı olarak Bitcoin‘e yatırım yapmanın, riskten korunma fonu kuruluşu Paul Tudor Jones tarafından bir yatırımcı mektubunun yayınlanmasının önünü açtığını söyledi.

Fidelity Digital Assets araştırma başkanı Ria Bhutoria Salı günü yaptığı konferans görüşmesinde, merkez bankalarının ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan alışılmadık para politikasının yatırımcıların servetlerini korumak için yeni yollar bulmaya ve dijital varlıklara itmeye zorladığını söyledi. Bhutoria‘ya göre, yatırımcılar dijital varlıkların ilişkisiz doğasını ve yüksek potansiyelini cazip buluyorlar.

2019’a kıyasla, dijital varlık sahibi ABD’li kurumlar 2019’da %22’den bu yıl %27’ye yükseldi. Yine de, kurumların piyasaya yatırım yaparken karşılaştığı fiyat dalgalanmaları, uygun değeri ve piyasa manipülasyonunu ölçmek için temel unsurların eksikliği gibi bazı engeller var.

Bhutoria, hizmet sağlayıcıların bu engellerin üstesinden gelmek için gerekli araçları sunmadıkça, Bitcoin‘e şu anki makroilginin kısa ömürlü olabileceğini söyledi. BitGo ve Genesis Global Trading gibi kripto para firmaları, yatırımcıların pazara girmelerine yardımcı olmak için yeni ana hizmetler duyurdu. Fidelity Dijital Assets profesyonel yatırımcılar için icra ve saklama hizmetleri sunuyor.

Beklendiği gibi, katılımcıların %25’inden fazlası Bitcoin‘e sahip. İkinci sırada %11 ile Ethereum yer alıyor. 

Ankete göre, daha fazla yatırımcı türev ürünlerine yöneldi. Kripto para vadeli işlemleri yapan ABD’li yatırımcıların oranı 2019’da %9’dan 2020’de %22’ye yükseldi.

CME Group’un Bitcoin future ürünü, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 500 milyon doların üzerinde yükselen açık faiz ile etkileyici bir büyüme kaydetti. CME, geleneksel riskten korunma fonlarının halihazırda aktif olarak piyasalarında ticaret yaptığı düşünüldüğünde, Bitcoin türevleri piyasasında kurumsal faaliyet için belki de en iyi yıl.

2020 anketinde Avrupa’dan yanıt verenler daha da yüksek sonuçlar verdiler. Yüzde 45’i yatırım portföylerinin bir kısmını dijital varlıklara ayırdıklarını belirttiler.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu