ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Güney Kore, CBDC’leri araştırmak için ekip kurdu

Sponsorlu İçerik

Güney Kore merkez bankası, merkez bankası dijital para biriminin ve merkez bankaları tarafından sunulan kripto para birimlerinin piyasaya sürülmesinin yasal durumlarını araştırmak için ekip kurdu.

Merkez bankasının yaptığı açıklamaya göre, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) ve merkez bankaları tarafından sunulan kripto para birimlerini başlatmaya ve piyasaya sürülme evresindeki sorunları araştırmak için ekip kurdu. Ekipte üç profesör, iki avukat ve bir BOK yetkilisi olmak üzere altı uzman yer alıyor. 

Güney Kore Bankası, Ocak 2019’da o zamana kadar CBDC meselesine karşı ılık bir duruş sergilemişti, hatta Ocak 2019’da özel bir kripto para araştırma ekibini bile kurdu, ancak diğer devletlerin kripto para birimine artan ilgisi, merkez bankasını sorunu tekrar gözden geçirmesine yol açtı.

Güney Kore merkez bankası, ABD ve Japonya’nın daha önce CBDC ihraç etme planları olmadığını, ancak şimdi tutumlarını değiştirdiğini kaydetti. Rapora göre, Kanada, İngiltere, Japonya, AB, İsveç ve İsviçre’deki merkez bankaları bu yılın başlarında kendi CBDC araştırma gruplarını başlattılar. Çin, DC / EP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Güney Kore Bankası’nın hukuk ekibi önümüzdeki 12 Mayıs’a kadar faaliyet gösterecek. Ekip, merkez bankasının net olmayan kripto para ihracına ilişkin yasal alanları açıklığa kavuşturmayı amaçlıyor.

Pandemi ülkeleri CBDC’leri araştırmaya zorluyor

Coronavirüs pandemisi küresel CBDC gelişimini hızlandırıyor ve giderek daha fazla insan dijital ödemelere yöneliyor. Güney Kore Bankası şu anda merkezi kripto para birimi ile ilgili yasal konuları gözden geçiriyor. Merkez bankasından bir yetkili, CBDC‘yi çevreleyen yasal konuları tartışmak ve olası dijital para birimi düzenlemesinde sorunsuz ilerleme için hangi yasaların gözden geçirilmesi veya yasalaştırılması gerektiğini belirlemek üzere grubu kurduklarını söyledi.

Çin, son 5-6 yıldır ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda kullanıma sunmaya çok yakın. Dijital para birimi Çin‘deki 4 şehirde test ediliyor ve McDonald’s ve Alibaba gibi çok uluslu şirketler pilot projede yer alıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu