ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Güney Kore, Kripto Para Kârından Vergi Almayacak!

Sponsorlu İçerik

Güney Kore Maliye ve Strateji Bakanlığı‘ndan yapılan son açıklamaya göre, kripto para ticaretinden elde edilen kâr vergiye tabi olmayacak.

Bakanlık, cari vergi hukukunun vergiye tabi gelir olarak kripto para ticaret kazançları saymadığını, bu nedenle, Güney Koreli kripto yatırımcılarının şimdilik kripto para ticaretinden elde ettikleri kar üzerinden vergi ödemeleri gerekmediğini duyurdu. 

Ancak, ülkedeki kripto para tüccarları uzun süre vergiden muaf tutulamaz. Bakanlık yetkilisi, Bakanlığın yürürlükteki vergi kanunundaki boşluklardan haberdar olduğunu ve şu anda diğer ülkelerdeki düzenlemeleri gözden geçirerek etkili bir şekilde kendi kanunlarını değiştireceklerini söyledi.

Güney Kore’de Kripto Paraların Yasal Durumu

Dijital para birimlerinin ülkede yasal statüsü bulunmamaktadır. Vergi hukukuna kripto para eklenmesi için, Güney Kore’nin öncelikle dijital varlıkların tanımı ve yasal durumu, kripto kârlarının sermaye kazancı olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı ve ticaret bilgilerinin kripto para borsalarından nasıl elde edileceği gibi açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

Değişiklik, Güney Koreli borsaların, her bir trader’ın alım satım faaliyetleri hakkında doğru bilgi toplamak amacıyla Müşterini Tanı (KYC) uygulamasını gerektirecektir. 

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu