ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Güney Kore Merkez Bankası, Dijital Para Test Programını Başlattı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatmak için gereken yetenekleri ve gerekli teknolojileri kontrol etmek için bir test programı başlattı. Testlere rağmen, banka kendi kripto para birimini verme şansının çok sayıda rekabet nedeniyle zayıf olduğunu belirtti.

Bugün yapılan açıklamalarda, Güney Kore Merkez Bankası‘nın test programının geçen ay başladığını ve gelecek yıl sonuna kadar kesin bir sonuç vereceği belirtildi. Testin arkasındaki fikir, Blockchain tabanlı bir dijital para birimi başlatmak için gerekli teknolojileri ve yasal hükümleri tanımlamak.

Ancak, banka bir basın açıklamasında, bu tür kripto para birimine olan talebin şu anda yeterli olmadığını söyledi. Ancak, durum değişirse çalışmalar hızlandırılacak.

Merkez bankası tarafından yapılan açıklamada:

“Yakın gelecekte bir CBDC ihraç etme ihtiyacı, hala mevcut olan nakit talebi, rekabetçi ödeme hizmeti pazarı ve yüksek seviyeli finansal içerme göz önüne alındığında hala zayıf kalmaya devam ediyor. Ancak yurt içi ve yurt dışı pazar koşullarının hızla değişmesi durumunda hızla adım atmaya ihtiyaç var. Güney Kore Merkez Bankası, ortamdaki değişikliklere karşı önleyici adımlar atmak için bir pilot CBDC sistemi kurmayı hedefliyor.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu