ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Hindistan Merkez Bankasından, Kriptoya İlişkin Karara İtiraz

Sponsorlu İçerik

Hindistan Merkez Bankası, Yüksek Mahkemenin Bitcoin ve diğer kripto para kararını gözden geçirmek için bir dava açmayı planlıyor.

Merkez bankası, Yüksek mahkemesinin Çarşamba günkü kararının kripto para birimlerinde ticaret yapmanın yolunu açtığını ve bankacılık sistemini riske atabileceğinden endişe duyuyor. Birkaç kripto para borsası ve şirketi, 6 Nisan 2018’de yayınlanan RBI genelgesinden sonra platformlarını başka ülkelere taşımış, şimdi ise Hindistan‘a geri dönmek istiyorlar. Bu aynı zamanda bankaların müşterilerin banka hesaplarını kripto para platformlarına bağlamasına ve böylece bankalara zarar vereceği anlamına da gelebilir.

Yüksek Mahkeme, mevcut herhangi bir kuralı ihlal etmeyen herkesin bir şey yaratma hakkının temel yasa olduğunu söyledi. Dolayısıyla, vatandaşların temel ticaret hakkı ile birlikte yeni bir kripto para ve borsa yaratma hakkı var. Merkez Bankası, bu tür işlemlerin kuruluşlara zarar verdiğini belirtti ve karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Ayrıca, Khaitan & Co ortağı Abhishek Rastogi, iflas etmiş birçok kripto para şirketinin şimdi Merkez Bankası aleyhine dava açabileceğini iddia ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu