Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Hindistan Merkez Bankası:’Kripto Paralar Yasaklanmadı’

Sponsorlu İçerik

Hindistan Merkez Bankası (RBI), Yüksek Mahkemeye kripto paraları yasaklamadığını, ancak finansal kurumların kripto para birimlerine bağlı riske maruz kalmasını önlemek için adımlar attığını söyledi.

RBI, Hindistan Yüksek Mahkemesinde, kripto para ticaretinde bankacılık desteğini askıya alma kararının anayasal olup olmadığını yargılayacak olan ve devam eden dava sırasında yaptı. RBI, finansal kurumları varlık sınıfı ile ilişkili risklere maruz kalmaktan korumak için kripto para ticaretinin bankacılık desteğini askıya aldığını söyledi.

Hindistan Merkez Bankası 2019’da, ülkedeki tüm bankalardan kripto para borsalarına ve işletmelerine herhangi bir hizmet vermeyi bırakmalarını isteyen bir uyarı yayınladı. Bu karar, tüm borsaların yerel müşterilere hizmet vermeyi durdurmasına neden oldu. Hindistan Merkez Bankası kararını yüksek mahkemede savundu.

Yenilik Teşvik Edilmeli!

Yasağın anayasaya aykırı olduğunu iddia eden RBI aleyhine açılan davanın avukatı, Malta ve Japonya gibi ülkelerdeki kripto düzenlemelerinin başarısının kripto para birimlerinin düzenlenebileceğini ve yeniliğin teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Hint kripto para topluluğu, insanların kripto para birimlerine erişebilmeleri için çaba gösteriyor. Ayrıca, kripto paraların regüle edilmesini istiyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu