Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’da kripto para yasağı tekrar gündemde!

Sponsorlu İçerik

Asya’nın üçüncü en büyük ekonomisi olan Hindistan, kripto para ticareti konusunda sert bir önlem daha uygulamaya koyabilir. Hintli milletvekilleri, bir sonraki düzenleyici hareketin bir parçası olarak, devam eden parlamento oturumu sırasında kripto para ticaretini yasaklayan bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

Konuya aşina olan kaynaklar Bloomberg’e, federal hükümetin kripto para birimlerinin ülkenin para sistemi içinde işlevsel olmasını istemediğini söyledi.

2018’de, Hindistan merkez bankası kripto para ticareti yasağını getirdi. Hindistan Merkez Bankası (RBI), tüm kayıtlı bankacılık kurumlarından yerel kripto para borsaları ve ticaret platformlarıyla bağlarını kesmelerini istedi. Bu, büyük bir likidite sıkıntısına neden oldu ve ardından birçok kripto para borsası aylar içinde faaliyetlerini sonlandırdı.

Bununla birlikte, Hint kripto para topluluğu, Hindistan Yüksek Mahkemesinde dava açtı. Sonuç olarak, Mart 2020’de Yüksek Mahkeme, kripto para yasağını kaldırdı.

Son altı ayda Hintli yatırımcılar büyük ölçüde kripto piyasasına, özellikle de Bitcoin‘e yöneldi. Ayrıca, korona virüs kaynaklı ekonomik kriz ve işsizlik, yatırımcıların risklerden korunması için Bitcoin girişini artırdı.

Hindistan Hükümeti, Blockchain’e sıcak bakıyor

Hindistan merkezi hükümeti kripto para birimlerine karşı düşmanca bir tutum sergilerken, Blockchain geliştirmeye istekli olmaya devam ediyor. Hindistan merkezi hükümeti için finansal düşünce kuruluşu olan Niti Ayog, FinTech ve diğer alanlarda Blockchain için farklı kullanım durumlarını araştırıyor.

Blockchain’in şeffaf ve kurcalamaya dayanıklı yapısı, yerel eyalet hükümetlerini işlem kayıtlarında ve veritabanlarında kullanımını keşfetmeye teşvik etti.

Hindistan’ın kripto para konusundaki kararı, Asya’daki sektörün genel büyümesinin anahtarı olarak görülüyor. Yüksek Mahkeme’nin Mart 2020’de yasağı kaldırmasıyla, Binance gibi büyük kripto para borsaları Hindistan’da büyük yatırımlar yaptığını açıkladı. Bu nedenle, hükümetin herhangi bir sert kararı, kripto alanındaki yabancı yatırımları caydıracaktır.

Hindistan Maliye Bakanlığından son gelişmeler hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu