ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’da kripto para yasağı yeniden gündemde

Sponsorlu İçerik

Hindistan hükümetinin kripto para yasaklama planını yeniden gözden geçirdiği ve maliye bakanlığının ilgili bakanlıklar arası istişareleri başlattığı bildiriliyor. Hareket, Hindistan Rezerv Bankası’nın (RBI) getirdiği bankacılık yasağını bozan yüksek mahkeme tarafından destekleniyor.

Hindistan‘da kripto paraların yasaklanması tekrar gündeme geldi. The Economic Times tarafından, Hindistan Maliye Bakanlığı’nın bakanlıklar arası istişareler yaptığı bildirildi. İstişarelerden sonra karar kabineye ve daha sonra Parlamento’ya sunulacak.

AKM Global’in ortağı Amit Maheshwari’ye göre, bu tür mevzuat kabul edilmemeli. “Kripto paraları tutmayı, satmayı, ihraç etmeyi, devretmeyi, madencilik yapmayı veya kullanmayı yasadışı hale getireceğini ve mevcut formda geçilirse Hindistan’daki kripto para endüstrisini tamamen yok edeceğini” savundu.

Hindistan’da yasak kalktıktan sonra kripto paralara ilgi arttı

2020 yılının Mart ayında, Hindistan Yüksek Mahkemesi, Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından oluşturulan dijital varlıklara iki yıllık bir yasağı kaldırdı. Kısa bir süre sonra, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesindeki kripto para işletmeleri olumlu etkileri hissetmeye başladı.

Yasağın kalkmasından sonra bazı büyük şirketler bölgedeki yatırımlarını ve varlığını artırmaya karar verirken, diğer yerel firmalar ve borsalar ilk birkaç ayda gelişti. Kripto paralara olan talep ve ticaret hacmi hemen sonra artmaya başladı.

Eğer ülke gerçekten dijital varlıklarla başa çıkmak için etkili bir yasak uygularsa, yerel trader’lar, yatırımcılar ve işletmeler üzerindeki sonuçları ağır olabilir.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu