ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’da kripto paralar yasaklanacak mı?

Sponsorlu İçerik

Hindistan hükümet temsilcisi, Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasallığı konusundaki tartışmanın yeniden başladığını doğruladı.

Moneycontrol tarafından hazırlanan bir habere göre, Hindistan’da yasadışı Bitcoin ticareti geri dönüyor. Haber, kimliğini açıklamadan bir Hindistan hükümet temsilcisine atıfta bulunuyor. Temsilci, iç tartışmalar için ilgili bakanlıklara bir not teslim edildiğini doğruladı. Buna ek olarak, Hindistan hükümet temsilcisi, Hindistan Merkez Bankası ile birlikte Bilgi, Maliye Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklar arasında önceden istişarelerin yapıldığını doğruladı.

Tartışmaların amacı, Bitcoin, Ethereum, XRP ve diğer herhangi bir kripto para ile ticareti kesin olarak yasaklayacak yasal bir çerçeve oluşturmak. Hindistan Hükümeti temsilcisine göre:

”Hükümette, yasayla yasaklanmasının daha bağlayıcı olacağına dair bir görüş var. Ticaretin hukuksuzluğu açıkça tanımlanacak. Bakanlıklar arası görüşmeler için ilgili bakanlıklara bir not gönderdik.”

Hindistan’da Bitcoin’in geleceği

Hindistan hükümet temsilcisi, kripto para ticaretini yasaklayan bir tedbirin ne zaman uygulanacağını belirtmedi. Ancak, hükümetin faaliyetlerine devam ettiğinde parlamentoda tartışmayı açmaya çalışacağını doğruladı. Hindistan temsilcisi şunları söyledi:

”Üzerinde çalışıyoruz. Bakanlıklar arası istişarelerden sonra, not onay için kabineye sunulacak. Parlamento oturum için kaldığı yerden devam ettiğinde onaylamayı umuyoruz.”

Ancak, işlerin nasıl gelişeceğini beklemek ve görmek gerekiyor. Geçmişte Bitcoin için olası bir yasak uygulandı. Ayrıca son aylarda benzer bir not bildirildi. Ancak, tartışma Hindistan’da yer bulmuş gibi görünmüyor. Haziran ayında başka bir medya kuruluşunun haberine göre, Hindistan’ın kripto paralar için olası bir ticaret yasağı hazırlamak için aylar harcadığı doğrulandı. O zamandan beri, Hindistan hükümeti iç istişarelerde bulunuyor.

Bununla birlikte, kripto para ticaretini yasaklamak için yeni bir yasanın yeniden uygulanmasının fizibilitesi hakkında spekülasyonlar var. Hindistan’da 2018’den beri Bitcoin ticaret yasağı vardı. Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından uygulanan yasağa dayanarak bu yıl Mart ayında kaldırıldı. O zamanlar, pazar Hindistan’da 1.2 milyar insanı ağırlamak için açıldı ve beklentiler olumluydu.

O zamandan beri piyasa değişti. Mohammed Danish tarafından kurulan Crypto Kanoon platformuna göre, bir yasak beyin göçünü, artan takip edilemeyen işlemleri, artan para aklama riskini, Hintli yatırımcılardan para alacak yabancı şirketlerin faydalarını ve vergi gelirlerinin kaybını da beraberinde getirecek.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu