ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Hollanda merkez bankası: Dijital euro çalışmalarına hazırız

Sponsorlu İçerik

Hollanda merkez bankası De Nederlandsche Bank (DNB), potansiyel dijital Euro’nun geliştirilmesi ve test edilmesinde önemli bir rol oynamak istiyor. DNB, insanların daha az fiziksel nakit kullandığına ve merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) bir oyun değiştirici olabileceğine inanıyor.

Banka, bugünün ekonomisinde CBDC‘lerin potansiyel kullanımına ilişkin bir rapor yayınladı. Buna göre, Hollanda vatandaşları daha az fiziksel nakit kullandığı için benimsenme süreci beklenenden daha hızlı olabilir. Ülkedeki tüm ödemelerin %60’ından fazlası dijital.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bu yılın başlarında ECB’nin bir CBDC yayınlamanın maliyetlerini ve potansiyel faydalarını değerlendireceğini söyledi. Dijital Euro gelişmeye başlarsa, DNB araştırma ve test gerekçesiyle “öncü bir rol oynamaya hazır” olduğunu açıkça belirtti.

Böyle bir ürünün sınır ötesi ödemeleri tüm katılımcı taraflar için daha hızlı, daha ucuz ve daha uygun hale getirmesi gerekiyor. Ayrıca “ödeme piyasasında çeşitliliği teşvik edebilir” ve “belirsizlik zamanlarında para sistemine güveni artırabilir”.

Raporda ayrıca, Facebook’un Libra projesinin “DNB ve diğer merkez bankalarının kendi dijital paralarını çıkarmayı düşünmemelerinin nedeni” olduğu da belirtildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu