Nedir? Nasıl? Neden?

Hollandalı kripto para borsası BitKassa kapanıyor

Sponsorlu İçerik

Hollanda merkezli kripto para borsası BitKassa, bu ay ülkedeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Kripto para borsasına göre, Hollanda merkez bankasının Avrupa Birliği’nin talep ettiği gibi düzenleyici gözetim uyguladığı için kapatma kararı alındı. De Nederlandsche Bank (DNB), ülkedeki kripto para şirketlerinden 18 Mayıs tarihine kadar kayıt yaptırmasını isteyen bir direktif yayınladı. Direktife göre, kayıt zorunlu ve bunu yapmamak faaliyetlerin kapanmasına neden olacak.

BitKassa, şirketin yöneticileri DNB‘nin direktifine atıfta bulunarak, operasyonunu kapatmaya karar verirken etkilenen ilk kripto para şirketlerinden biri oldu. Kripto para borsası ayrıca kayıt işlemine eklenen ücretlerin gülünç derecede pahalı olduğunu iddia etti. Borsa, DNB‘ye kayıt için son tarihten sadece bir gün önce 17 Mayıs 2020’de faaliyetlerini sonlandıracak. BitKassa‘ya göre, kripto para şirketlerinin yaklaşık 27.000 dolar ücret ve maliyet ödemesi mantıksız.

Ayrıca, kayıt ücretlerinde 5.400 dolar ve temel maliyetlerde 21.600 dolar daha ödenmesi isteniyor. Bu masraflar, ülkenin büyüklüğünden bağımsız olarak 2020 yılında kaydolmak isteyen ülkedeki tüm kripto para şirketleri için geçerli. Ancak, kripto para borsasının yaptığı açıklamada, kripto şirketlerinin lisanslar için karşı karşıya kaldığı toplam ücretlerin 1 milyon doları aştığını iddia etti.

Yeni kripto para düzenlemeleri, kripto şirketlerini Avrupa’da çıkmaya zorluyor

BitKassa, sıkı düzenlemeler nedeniyle Avrupa’da faaliyetlerini kapatan ilk kripto para şirketi değil. AMLD5 yürürlüğe girdiğinden beri, birkaç kripto para borsası ve şirket kapanmaya zorlandı. Hollanda’da 75 civarında kripto para borsası ve saklama hizmeti sağlayıcısı var. Hollanda merkez bankasının kendisi, kripto para şirketlerinin kayıt taleplerini karşılama olasılığının düşük olduğunu belirtti. Ancak, kripto-fiat hizmetleri veya kripto saklama ile ilgilenen herhangi bir şirket 18 Mayıs’a kadar kayıt yaptırmalı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu