Nedir? Nasıl? Neden?

Hong Kong, Kara Para Aklama İle Mücadelesini Güçlendiriyor!

Sponsorlu İçerik

Hong Kong Mali Sekreteri Chen Maobo en son bütçe planında Hong Kong’un kara para aklama ve terörist finansman sistem denetimini daha da güçlendireceğini söyledi.

Hong Kong Ekonomi Dergisi‘nin haberine göre, Hong Kong Mali Sekreteri Chen Maobo, en son bütçe planında Hong Kong‘un kara para aklama ve terörist finansman sistemi denetimini daha da güçlendireceğini belirtti. Kripto para servis sağlayıcıları ile değerli metal endüstrilerini düzenleyici çerçeveye oturtmak için özel toplantılar yapılması planlanıyor.

Chen Maobo, Uluslararası Denetim Otoritesinin Mali Eylem Görev Gücünün geçen yıl Hong Kong‘un kara para aklama ve terörist finansman sistemlerinin kapsamlı bir değerlendirmesini tamamladığını söyledi. Hong Kong, Asya-Pasifik bölgesinde kurumsal denetimi başarıyla geçen ilk üye bölge oldu.

Chen Maobo:

”Hükümet, değerlendirme raporunun tavsiyelerine atıfta bulunacaktır. Ayrıca Hong Kong’un finansal istikrarını korumak için Basel Bankacılık Denetim Komitesi’ne uygun olarak en son uluslararası bankacılık düzenleme standartlarını uygulamaya devam edeceğim.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu