ManşetNedir? Nasıl? Neden?

HSBC’den ilginç kripto para yasağı!

Sponsorlu İçerik

Hsbc’nin kripto paralarla ilgili politikasını değiştirdiği bildirildi. Banka artık müşterilerin Microstrategy gibi bitcoin tutan kamu şirketlerinin hisselerini satın almasını yasaklıyor. Bitcoin hazineleri olan tüm şirketler HSBC’de bir kıyım yaşayabilir.

HSBC, müşterilerin Microstrategy gibi kripto ve kripto ile ilgili hisse senetleri satın almasını artık engelliyor

İngiliz bankası HSBC‘nin kripto politikasında daha katı hale geldiği bildirildi. Banka artık müşterilerinin hazinesinde Bitcoin tutan halka açık şirketlerin hisselerini satın almasını yasaklıyor.

Bir HSBC müşterisi, bankadan aldığı bir mesajı paylaşarak, kripto para birimleriyle ilgili bir politika değişikliği hakkında paylaşım yaparak, bitcoin ve ethereum adı ile örneklendirdi. Bankanın yeni politikası, “sanal para birimleriyle ilgili veya bunlara atıfta bulunan ürünler” için geçerli.

HIDC [HSBC Invest Direct], sanal para birimleriyle veya sanal para biriminin performansıyla ilgili veya bunlara atıfta bulunan ürünlerle ilgili ürünleri kolaylaştırmaya (satın alma ve / veya takas etme) katılmayacaktır.

Bildirim, özellikle bir hisse senedini ayırıyor.

“Kayıtlarımız, HSBC InvestDirect hesabınızın sanal bir para birimi ürünü olan Microstrategy Inc-AMS Trust’a sahip olduğunu gösteriyor.”

Microstrategy herhangi bir kripto hizmeti sunmasa da, geçen yılın Ekim ayından bu yana yoğun bir şekilde BTC satın alıyor. Şirket neredeyse 100 bin BTC biriktirdi ve kripto para birimini edinmeyi birincil hedeflerinden biri haline getirdi.

HSBC’nin ise bildirimi şu şekilde devam ediyor:

HSBC Invest Direct hesabınızda MSTR-US varlıklarının tutulmasına ve / veya satılmasına / aktarılmasına izin vermemize rağmen, yeni alımlara veya transferlere izin verilmeyecektir.

İngiliz bankası, bir şirketin hisselerinin bankadan yasaklanması için ne kadar Bitcoin tutması gerektiğini belirtmedi. Microstrategy, hazine rezervlerinin %100’ünü BTC’de tutmayı bir politika haline getirdi.

Hızla genişleyen bir şirket, bitcoin’e yatırım yaptıklarını ancak genellikle Microstrategy‘den daha küçük oranlarda yatırım yaptıklarını söyledi. Hatırlanacağı üzere Ocak ayında 1,5 milyar dolar yatırım yapan Elon Musk’ın Tesla‘sı da kripto varlığa adım atmıştı. Jack Dorsey‘in Square Inc.’de toplam nakit rezervlerinin %5’ini bitcoin’e yatırıyor. Bitcointreasuries.org web sitesi, hazinelerinde bitcoin bulunan ve büyüyen bir şirket listesi oluşturdu.

Bir Twitter kullanıcısı durum hakkında yorum yaptı ve HSBC Canada’nın “müşterilerin yatırım yapmaları için hangi bitcoin rezervlerinin yüzde kaçının uygun olduğuna muhtemelen keyfi olarak karar verdiğini” speküle etti.

Bildirimi alan HSBC müşterisi; Microstrategy CEO‘su Michael Saylor‘a tweet attı: “HSBC Canada’nın burada yaptığı şeyin yasal olup olmadığını hukuk ekibinize sormak isteyebilirsiniz. Kulağa hiç de öyle benzemiyor. Microstrategy’yi satın almamıza izin vermeyecekler. ” Bitcoin yatırımı olan tüm şirketlere atıfta bulunarak, “Bu şirketlerin tümü, BTC’ye sahip oldukları için kesme blokunda olabilirler. Bu, “serbest piyasa” nın tam tersi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu