Nedir? Nasıl? Neden?

Huobi, Pekin’den ayrıldı. Bitmain, Antpool’un satışını duyurdu

Sponsorlu İçerik

Ulusal işletmeler siciline yayınlanan bilgiye göre kripto para borsası Huobi, platformu işletmek için 2013 yılında kurulan Pekin merkezli tüzel kişiliğin tasfiyesini duyurdu.

22 Temmuz’da şirket, Beijing Huobi World Network Technology Co. Ltd.’nin kapatılması için başvuruda bulundu. Tasfiye süreci, Huobi Group’un kurucusu ve CEO’su Li Lin’den geldi.

Borsa temsilcileri yaptığı bir yorumda Pekin şubesinin “herhangi bir ticari operasyon yürütmediğini, dolayısıyla buna gerek olmadığını” söyledi. Şirket, Çin merkezli çalışanların kaderini netleştirmedi ancak Huobi’nin küreselleşme sürecine bağlılığını hatırlattı.

İşlem seansı sırasında, Huobi Group’un bir diğer yan kuruluşu olan Huobi Tech’in hisseleri %21,88 düştü

Daha önce Huobi, bazı ülkelerde bazı hizmet ve ürünlerin tedarikini askıya aldı ve ayrıca Çin’de madencileri ağırlamayı reddetti.

Haziran ayında borsa, Çinli ve İngiliz yatırımcılara kripto türev ticaretine erişimi kapattı.

Bitmain, Antpool’dan ayrıldığını duyurdu

26 Temmuz’da madencilik donanımı üreticisi Bitmain, Antpool satış sürecinde ilerleme kaydedildiğini duyurdu.

Bitmain : “İlk çeyrekte hissedar onayını aldıktan sonra, 1 Mayıs’a kadar tüm yasal konular kapanıyor. Antpool, yeni hissedarlardan destek aldıktan sonra yurtdışında işini bağımsız olarak geliştireceğini ” ifade etti.

Bitmain, yalnızca madencilik donanımının geliştirilmesi ve satışına odaklanacağını söyledi.

Nisan ayında AntPool, 24 saatlik bir süre boyunca hash oranında lider oldu .

Şirketlerin açıklamaları, Çinli yetkililerin sektör üzerindeki baskıyı artırmasının ardından geldi. Mayıs ayında, üç NBK derneği , şirketlerin kripto para birimi ile ilgili işletmeleri desteklemesini yasaklayan ortak bir bildiri yayınladı .

Aynı ayda Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Liu He, yetkililerin bitcoin madenciliği ve ticareti ile ilgili önlemler almayı planladığını duyurdu.

Daha sonra Çin’in Xinhua haber ajansı, dijital altını ve madencilik yöntemlerini eleştirdi . Bir ay içinde, birkaç Çin eyaletinin yetkilileri madencilere operasyonları durdurmalarını emretti.  

Temmuz ayında gazeteci Colin Wu, Çin’in en büyük elektrik tedarikçisinin ülkenin tüm bölgelerine kripto para madenciliğini durdurmayı talep eden bir bildiri gönderdiğini bildirdi .

Kripto bankası Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz , madencilerin Çin’den çıkışını kripto para birimi endüstrisi için “büyük bir artı” olarak nitelendirdi.

Bir hatırlatma olarak, Haziran ayında Beijing Lekuda Network Technology Co., Ltd’nin Pekin’de bir ofisi bulunan OKCoin borsası tarafından tasfiye edildiği öğrenildi .

Aynı zamanda medya, Çin’in en eski bitcoin borsası BTCC’nin eski operatörü BTCChina’nın Singapur’daki ZG.com’daki hissesini Dubai’den isimsiz bir kripto fonuna sattığını bildirdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu