ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

İngiliz FCA, Kripto Para Firmalarını Denetleyecek!

Sponsorlu İçerik

İngiliz FCA, kripto para alanında faaliyet gösteren şirketlerle ilgili terörle mücadele fonları ve kara para aklama (AML) faaliyetlerini izlemekle sorumlu olacak. İngiltere makamları, Finansal Davranış Otoritesinin (FCA) İngiltere’de faaliyet gösteren kripto para firmalarının ülkenin AML ile ilgili yönergelerine uyup uymadığını kontrol edeceğini açıkladı.

İngiltere’nin kripto para düzenlemeleri, diğer kripto para dostu ülkelere kıyasla biraz daha açık.

Resmi duyuruda, ülkede faaliyet gösteren kripto para şirketlerinden beklenen tam gerekliliklerden bahsediliyor. İngiliz FCA, kripto paralar ile ilgili firmaların uygun yönergelere uyması gerektiğini açıkça belirtmektedir. Bunlar arasında CFT ve AML risk değerlendirmesi, düzenleyici politikalar, müşteri durum tespiti, uygun KYC prosedürü uyumluluğu bulunuyor.

Duyuru ayrıca, yeni İngiliz FCA düzenlemelerinin kripto para endüstrisiyle ilgili çeşitli riskleri proaktif olarak izlediğini belirtiyor. Finans endüstrisinin standartlarını karşılamayan ve piyasa bütünlüğünü riske atabilecek şirketlere karşı hızlı bir şekilde harekete geçmeyi amaçlamaktadır.

Son zamanlarda FCA, İngiltere’de kripto paralara karşı olumlu birçok adım attı. Artan izlemeler ve denetimler, ülkede kripto para dostu bir ortam oluşturulmasına katkıda bulunuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu