Nedir? Nasıl? Neden?

IOTA kurucu ortağı, IOTA tabanlı yeni projeyi duyurdu

Sponsorlu İçerik

IOTA Vakfı, Hessen ve peerOS bölgesel tarım ofisi ile işbirliği içinde, bahçe ve tarımda Tangle teknolojisinin kullanımını araştırmak için yeni bir proje açıkladı.

IOTA kurucu ortağı Dominik Schiener, Almanya’dan bir başka yerel ve IOTA tabanlı projeyi duyurdu. Twitter üzerinden Schiener, bölgesel tarım merkezi Hessen, IOTA Vakfı ve peerOS‘un 1 Mayıs’tan bu yana iotAgrar projesi üzerinde çalıştığını yazdı. Proje, bahçecilik ve tarımda sensör verilerinin iletimini ve işlenmesini uygulamanın yeni yollarını değerlendiriyor.

Dominik Schiener:

”IOTA çevresindeki ekosistemin benimsenmesini sağlamak gerçekten şaşırtıcı. Almanya’da LLH Hessen ve peerOS tarafından işletilen bu proje yakında Geisenheim Üniversitesi’nde teste tabi tutulacak. Ufukta Chrysalis ile mükemmel zamanlama.”

Proje, IOTA Tangle teknolojisine ve Nesnelerin İnterneti aracılığıyla merkezi olmayan veri depolama için kullanımına odaklanıyor. Şu anda, Geisenheim Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde GPS modüllü ve basınç sensörüne sahip bir su sayacına dayanan bir test kurulumu yapılıyor. Olası diğer uygulamaları keşfetmeye ek olarak, test dijital su sayaçlarının Tangle teknolojisi ile birlikte verimli sulama sağlamak için nasıl kullanılabileceği araştırılıyor.

Sulama sistemlerinin su tüketiminin gerçek zamanlı olarak hatırlanması, sadece sezon sonunda değerlendirilen analog su sayaçlarına göre önemli avantajlara sahip. Teknoloji, tahsis edilmiş su haklarının aşılmasını önleyecek.

Ek olarak, sadece verilen su miktarının tam olarak toplanması, iklimsel su dengesini ve dolayısıyla kaynak suyunun verimli kullanımını hesaplamayı mümkün kılıyor. Çiftçiler, peerOS tarafından geliştirilen basınç sensörünü entegre ederek boru hattı sistemindeki basınç hakkında gerçek zamanlı olarak bilgi elde edebilecekler.

Duyuruya göre, projenin başlangıçta 31 Ocak 2021’e kadar çalışması planlanıyor ve danışmanlık, eğitim ve araştırma için bir gösteri nesnesi olarak hizmet verecek. Ayrıca, edinilen bilgiler, bahçecilik ve tarım için sensör verilerinin iletimi ve işlenmesi alanındaki diğer gelişmelerin de temelini oluşturmayı amaçlıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu