Nedir? Nasıl? Neden?

IOTA Vakfı, hackathonda finalist olarak seçildi

Sponsorlu İçerik

Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı, IOTA Vakfı‘nı Smart Development Hack‘in 20 finalistinden biri olarak seçti. Hackathon 14 ve 15 Mayıs’ta gerçekleşti ve 20 projeye, coronavirüsün etkileriyle mücadele etmek için yenilikçi dijital çözümler üzerinde çalışmak üzere fon sağlayacak.

Coronavirüs krizini hafifletmek için dijital bir çözüm bulma girişimi olan Smart Development Hack, 14 ve 15 Mayıs’ta gerçekleşti. Alman Federal İşbirliği Bakanlığı (BMZ) tarafından coronavirüsü hackleyelim sloganı ile desteklenen etkinliğe 150’den fazla kurum ve ekip katıldı. Toplam 1.000’den fazla çözüm sunuldu. Tüm katılımcılardan sadece 20 takım seçildi ve aralarında IOTA Vakfı da yer aldı.

Resmi yayına göre, etkinlik özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde COVID-19’un etkilerini azaltmak için dijital çözümler bulmayı amaçlıyor. BMZ’nin desteğine ek olarak, etkinlik BMZ’nin belirtildiği gibi Avrupa Takımı, Avrupa Komisyonu, AB üye ülkeleri, şirketler ve sivil toplum ortakları tarafından da desteklendi.

IOTA Vakfı ICME Healthcare GmbH, CADUS e.V., DOCYET GmbH, Medicus AI GmbH, Kiron Open Higher Education gGmbH ve diğerleri ile birlikte 20 ekip arasında yer aldı. Ekipler, Doğu Avrupa ve Afrika ülkelerinde Smart Care Corona Response geliştirilmesinden sorumlu olacak. Takımlar bunun için mali destek alacaklar.

IOTA ve COVID-19

IOTA, COVID-19 krizini hafifletmeye odaklanan diğer projelerin temelini oluşturuyor. Nisan ayının sonunda, IOTA tabanlı Open Marketplace uygulaması CODEVID19 hackathonunun galibi oldu. Open Marketplace uygulaması, coronavirüs gibi salgın zamanlarında ticareti kolaylaştırması ve IOTA kullanarak yerel ticareti güçlendirmesi gereken merkezi olmayan bir pazar sağlıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedir sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu