ManşetNedir? Nasıl? Neden?

IOTA Vakfı ve Dentons küresel sağlık pasaportu geliştirdi

Sponsorlu İçerik

Global Legal Hackathon’un bir parçası olarak, IOTA Vakfı ve hukuk firması Dentons, COVID-19’a rağmen insanların günlük yaşama dönmelerini sağlayacak bir dijital sağlık pasaportu geliştirdiler. Gelişmeyi finanse etmeye devam etmek için IOTA Vakfı şu anda 500.000 avroluk bir hibe almaya çalışıyor.

Dentons ve IOTA Vakfı dijital sağlık pasaportu Selv‘i geliştirmek için COVID-19 hackathonunda güçlerini birleştirdi. Selv, IOTA‘nın Dağıtılmış Defter teknolojisine dayanıyor ve IOTA Vakfı tarafından tasarlandı. Ve Dentons çokuluslu hukuk firması yasal uzmanlığıyla katkıda bulundu.

Dijital sağlık pasaportu, COVID-19 salgınına rağmen insanların işe başlamalarına veya sınırlar arasında hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Uygulama ücretsiz, dünyadaki herkes tarafından erişilebilir, Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) uyumlu ve güvenli. Buna ek olarak, uygulama açık kaynak kodlu ve sağlık verilerinin küresel yönetimi için merkezi olmayan bir sistem sağlıyor. Kişisel veriler kullanıcının cihazında şifrelenmiş biçimde saklanıyor.

Mevcut Selv demosu, bir mobil uygulama (Android ve iOS) ve kişilerin test sırasında sağlık verilerini saklayabilecekleri ve durumlarını devlet kurumları, işverenler veya meslektaşları ile güvenli bir şekilde paylaşabilecekleri bir web sitesinden oluşuyor. Demo ayrıca (teorik olarak) kendi işverenine veya bir sınır otoritesine aktarılabilecek bir sağlık sertifikası indirme imkanı da sunuyor.

Selv başlangıçta IOTA tarafından daha genel bir sağlık pasaportu ve kimliğine sahip dijital bir cüzdan sağlamak için geliştirildi. Uygulamanın bireysel bileşenleri 2019’dan beri geliştiriliyor ve IOTA Vakfı o zamandan beri temel protokol ve kitaplıkların kullanıma hazır bir sürümü üzerinde çalışıyor. IOTA Vakfı, Selv‘in gelişimine devam etmek için hibe (yaklaşık 500 bin €) almaya çalışıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu