Nedir? Nasıl? Neden?

IŞİD’e BTC ile Kaynak Sağlayan Kadına 13 Yıl Hapis Cezası!

Sponsorlu İçerik

New Yorklu bir kadın, IŞİD‘e bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile fon sağlandığı için 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı Cuma günü haberi duyurarak, Zoobia Shahnaz adlı kadının Mart- Temmuz 2017 aylarında IŞİD‘ e para kaynağı yaratmak için çok sayıda bankayı dolandırdığını açıkladı.

Shahnaz, hileli şekilde elde ettiği bir düzineden fazla kredi kartı ile 62.000 dolarlık bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın aldı. Daha sonra Adalet Bakanlığı‘na göre Pakistan, Çin ve Türkiye‘deki IŞİD‘in cephesi olan şahıs ve firmalara 150.000 $ ‘dan fazla para transferi yaptı.

Shahnaz ilk olarak Aralık 2017‘de yargılanmaya başlandı. O sırada Adalet Bakanlığı, yurtdışına para aktarmak için American Express Bank, Chase Bank, Discover Bank ve TD Bank‘ı kullanmaya çalıştığını söyledi.

Shahnaz, bankaları dolandırmaya ve çalınan fonları ABD‘den IŞİD‘e maddi destek sağlamak için kullandığını itiraf ettiği Kasım 2018’de suçlu bulunmuştu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu