Nedir? Nasıl? Neden?

İsviçre bankası UBS: Kriptoda düşüşler devam edebilir

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasası uzun bir düşüş aşamasına girmek üzere mi? En büyük İsviçre bankası UBS, kripto paralar için ayı sezonu konusunda uyardı ve fiyatların daha da düşebileceğini belirtti. Banka ayrıca fiyatların yıllarca toparlanmayacağı konusunda ürkütücü bir uyarıda bulundu. Banka analistleri, bu sonuca yol açan çeşitli nedenlerin altını çizdi.

Yüksek oynaklık, kripto yatırımcılarını uzaklaştırıyor

Son birkaç günde, kripto para sektöründe benzeri görülmemiş bir düşüş ve oynaklığa tanık olduk. İsviçre Bankacılık devi UBS, daha fazla fiyat çöküşü konusunda uyardı. Bankaya göre fiyatlar önümüzdeki yıllarda toparlanmayacak. Ayrıca, James Malcolm liderliğindeki bir grup analist, müşterilerine bir analiz dağıttı. Notta, kripto paraların 2022’de yatırımcılar arasında parlaklığını kaybettiği belirtildi.

UBS analistleri tarafından ana hatlarıyla belirtilen ana neden, FED’in faiz artırımlarının kripto para birimlerinin çekiciliğini azaltacağının altını çizdi. Birçok yatırımcı, Bitcoin gibi kripto varlıklarını iyi bir alternatif değer deposu olarak görüyor.

Teşvik kontrolleriyle desteklenen kripto para birimi değerleri

Raporda ayrıca ABD hükümeti tarafından sağlanan teşvik kontrollerinin 2020 ve 2021’de kripto para fiyatlarını artıran önemli bir faktör olduğu iddia edildi. ABD ekonomisinde yükselen enflasyon kontrol altına alınacaksa Merkez Bankası’nın faiz artırımı kaçınılmaz. Merkez Bankası enflasyonu ele alırsa, yatırımcılar yükselen fiyatlara karşı koruma olarak Bitcoin tutmayabilir.

FED’in bu yıl birkaç kez faiz oranlarını artırması bekleniyor. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Federal Rezerv’in bu yıl faiz oranlarını dört seferden fazla artırmak zorunda kalacağını düşünüyor. Benzer bir görüş, oranların bu yıl dört kez faiz artırımı göreceğini söyleyen Goldman Sachs tarafından da tutuluyor. Wharton’ın finans profesörü Jeremy Siegel, artan enflasyonun FED’in faiz oranlarını piyasanın beklediğinden çok daha fazla yükseltmesine yol açacağını söyledi.

Gerçek şu ki, bir kısım yatırımcı, yüksek volatilitesi ile Bitcoin’in (BTC) iyi bir yatırım olmadığı ve varlıkların değerlerinin erozyonunu önlemenin bir yolu olmadığı konusunda hemfikir olmuş durumda. Ek olarak, kripto paraların sınırlı arzının onu bir para birimi olarak esnek olmadığını belirtiyorlar. Analistler ayrıca, merkezi olmayan tasarımı nedeniyle blockchain teknolojisinin ölçeklendirilmesinin zor olduğunu belirtti.

Kripto para birimlerinin yayılmasını engelleyen bir diğer önemli faktör de düzenleme eksikliğidir. Yüksek oynaklık aynı zamanda yatırımcıların çıkarlarını korumak için daha yakından incelemeye yol açıyor. Sağlam ve yüksek uçan stablecoinler ve DeFi [merkezi olmayan finans] projeleri bile, önümüzdeki aylarda yetkililerden daha önemli aksiliklerle karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu