ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

İsviçre Cumhurbaşkanı: Libra Başarısız Bir Proje

Sponsorlu İçerik

İsviçre Cumhurbaşkanı Ueli Maurer, Libra‘nın şu anki haliyle dünyadaki düzenleyici kurumlardan izin alma şansının olmadığını söyledi. Libra’nın önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor, ancak tüm düzenleyici engellerle oldukça olası görünmüyor.

Başkan Ueli Maurer, Libra’nın şu anda merkezde olmasına izin verilemeyeceğini ve yetkililer tarafından onaylanmak için yeniden çalışılması gerektiğini söyledi. Facebook’un Libra projesi, fiyatını sabit tutmak için bir para birimi sepetiyle desteklenen stabilcoin. Ancak Başkan bunun kusurlu olduğunu ve merkez bankalarının bunu kabul etmeyeceğini düşünmekte.

Facebook, kripto para birimi için çok para harcıyor, ancak düzenleyiciler hala projeye karşı. David Marcus ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, düzenleyiciler izin vermedikçe projeye devam etmeyeceklerini defalarca söyledi. Mark Zuckerberg, Libra Derneği projeye devam ederse kripto projesinden ayrılacaklarını söyledi. Daha önce, bazı büyük kuruluşlar düzenleyici incelemenin ardından Dernek’ten ayrıldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu