ManşetNedir? Nasıl? Neden?

İtalyan bankaları CBDC için hazır

Sponsorlu İçerik

İtalyan Bankacılık Birliği, ECB tarafından desteklenen dijital para biriminin uygulanmasını hızlandırmaya hazır olduğunu açıkladı.

700’den fazla İtalyan bankacılık kurumundan oluşan İtalyan Bankacılık Birliği (ABI), ilgili proje ve deneylere katılarak Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından desteklenen dijital para biriminin uygulanmasını hızlandırmak istiyor. ABI, merkez bankası destekli dijital para birimini deneme arzusunu dile getirdi. Bankacılık Birliği, geçtiğimiz yıl dijital ve kripto para birimlerini araştırmak için bir çalışma grubu kurmuştu. İtalyan Bankacılar Birliği, ECB tarafından desteklenen CBDC‘nin geliştirilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu açıkladı. Dünyadaki birçok merkez bankası dijital para birimlerini araştırıyor ve bazıları bunu kullanıma sunmaya çok yakın.

İtalyan Bankacılık Birliği, yaptığı açıklamada, “Parasal istikrar ve Avrupa düzenleyici çerçevesine tam uyumun öncelikli olarak korunması gerekir” ile başlayan dijital euro için on konuyu paylaştı. Bankacılık grubu, kamu güvenini kazanmak için bir CBDC çerçevesinin AB düzenlemelerine tam uyumlu olması gerektiğine öncelik verdi. Bankalar bu güvenin korunmasında kritik bir rol oynayacak. IBA, ikinci maddede, İtalyan bankalarının Spunta projesine atıfta bulundu ve dağıtılmış defter teknolojisi ile çalıştığını söyledi. Ayrıca, CBDC’nin geleneksel bankacılık sisteminde P2P işlemleri gibi gelecekteki yeniliklere yol açacağına inanıyor.

Çin, CBDC’ye sahip ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor

Çin Halk Bankası son beş ile altı yıldır CBDC projesi üzerinde çalışıyor. Şu anda, Çin Merkez Bankası ülkenin dört şehrinde DC / EP (Dijital Para Elektronik Ödeme) olarak adlandırılan dijital yuan test ediyor. Çin, kendi ulusal dijital para birimine sahip ilk büyük ülke olacak. Birkaç uzman Çin CBDC’sinin ABD dolarının küresel hakimiyetini tehdit edebileceğini de iddia etti. Diğer bazı ülkeler de CBDC yayınlamak için çalışıyor ve araştırıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu