ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Jack Dorsey, Yeni Platformunu Duyurdu!

Sponsorlu İçerik

Twitter CEO’su Jack Dorsey, merkezi olmayan teknolojilerin hayranı. Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili ödeme ürünlerinin gelişimini açıkça desteklemekte olduğu biliniyor. Jack Dorsey, merkezi olmayan sosyal medya platformu oluşturmak ve geliştirmek istiyor.

Jack Dorsey, merkezi sosyal medya platformlarının karşılaştığı sorunları azaltmak amacıyla, merkezi olmayan, açık ve dayanıklı bir platform sunmayı amaçlıyor.

Bluesky

Jack Dorsey’e göre Twitter, sosyal platformun gelecekte bir müşteri olarak bütünleşmesi için merkezsiz platformda çalışacak beş açık kaynak için fon sağlayacak. Ekibin sorumluluğu, mevcut Blockchain teknolojisine dayanarak ve sosyal platformu inşa etmek için merkezi olmayan bir standart oluşturmaktır. Merkezi olmayan yeni platform Bluesky, oluşturulduktan sonra Twitter tarafından kontrol edilmeden halka açık olacak.

Platfotm; Blockchain ve merkezi olmayan sistemlere geçiş, kullanıcılara verilerini, para kazanma süreçlerini ve içeriğini kontrol etme şansı veriyor. Bununla birlikte, halkın tek bir özel varlığın kontrolü olmadan bilgi paylaşması ve alması için şeffaf ve açık bir platform olacak.

Jack Dorsey’in, Bitcoin(BTC) destekçisi ve son zamanlarda merkezi olmayan platformu başlatma planı, BTC ödeme entegrasyonu ile gelebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu