Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Jens Weidmann: AB, Dijital Avro Konusunda Dikkatli Olmalı!

Sponsorlu İçerik

Kurumların Facebook‘un Libra projesine olan ilgileri, Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann ile devam ediyor.  Weidmann, bankaların ödeme sistemlerini iyileştirmeleri ve AB’nin e-euro lansmanı konusunda daha düşünceli olması gerektiğini söylüyor.

Facebook, Libra stabilcoin yaratma planlarını açıkladığından beri, dünya dikkatini bu tür dijital varlıklara çevirdi. Avrupa Birliği de, o zamanlar Libra’ya karşı doğrudan bir hareket olarak kabul edilen kendi benzer ürününü piyasaya sürmeyi düşündüğü ileri süren kuruluşlar arasındaydı.

Jens Weidmann, potansiyel bir birleştirici Avrupa dijital parası hakkında konuşan son kişi oldu. Jens Weidmann’a göre, Avrupa Birliği dijital Avro’yu piyasaya sürmeye çalışmadan önce daha düşünceli ve dikkatli olmalıdır. Ayrıca, yaratılmadan ve kitlesel halka açılmadan önce, dijital paranın gerçek amacını tanımlamaları gerektiğini, aksi takdirde olumsuz bir geri tepme riski taşıdığını belirtiyor.

Ayrıca Weidmann, Avrupa para biriminin dijitalleştirilmiş bir versiyonuna geçmeden önce bankaların ödeme işlemlerini çok daha hızlı ve daha ucuz hale getirmeleri gerektiğini belirtiyor. Bunu başarabilirlerse, Libra gibi dijital projelere olan ihtiyacı ortadan kaldırabilirler.

Weidmann’ın Libra Üzerine Görüşleri

Şirket son zamanlarda yeni bir bilgi yayınlamasa da, Libra’ya karşı tartışmalar bitmiyor. Weidmann da yukarıda belirtildiği gibi oldukça şüpheci görünüyor, ancak bu yıl yayınlanması gereken potansiyel proje hakkındaki görüşlerine devam ediyor.

Facebook’un kripto para birimi açıklamasının finansal dünya üzerinde gerçek bir etkisi olup olmadığı sorulduğunda, Jens Weidmann:

“Para birimi kavramına dikkat ederdim. Facebook, Avro ve ABD Doları gibi birden fazla para birimine bağlı dijital bir ödeme şekli planlıyor. Bu, kullanıcılar için kur riski oluşturur.”

Gelişmekte olan bazı pazarlar gibi resmi para birimlerinin zayıf olduğu ülkelerde bu tür stabilcoin‘lerin daha gerekli ve başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu