ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Kamboçya Merkez Bankası, Tokenini Piyasaya Sürmeye Hazır

Sponsorlu İçerik

Kamboçya Merkez Bankası, bu yıl ulusal dijital para birimini piyasaya sürmek üzere. Kamboçya Merkez Bankası genel müdürü, sistemin mevcut mali çeyrekte faaliyete geçeceğini söyledi.

Kamboçya Merkez Bankası, merkezi dijital para birimini oldukça uzun bir süredir test ediyor ve şimdi halka sunmaya hazır. Kamboçya Ulusal Bankası genel müdürü Chea Serey, sistemin bu çeyrekte faaliyete geçeceğini açıkladı.

Che Serey, ulusal dijital para birimi Bakong‘u Kamboçya’nın ulusal ödeme geçidi olarak nitelendirdi. Bakong‘un, Kamboçya’daki ödeme alanındaki tüm oyuncuları aynı platformda getirmede merkezi bir rol oynayacağını ve bu da son kullanıcıların, bankaları ne olursa olsun birbirlerine ödeme yapmasını kolaylaştıracağını söyledi. Banka, Bakong sistemi üzerinden sınır ötesi ödeme yapmayı planlıyor.

Ödemeler Tamamen İzlenebilir

Phnom Penh Ticaret Bankası Başkanı Shin Chang Moo, konuşlandırmanın son aşamalarında olduklarını bildirdi.

Shin Chang Moo:

“Beklenenden biraz daha uzun sürdü. Çünkü, sistemin kullanıcılar için olabildiğince faydalı ve kullanışlı olmasını sağlıyoruz.”

PPC Bank, Bakong’un gelişimine yardımcı olan üyelerden biridir. Shin Chang ayrıca son derece merkezi para biriminin spekülasyon olasılığını ortadan kaldıracağını ve her işlemin tamamen izlenebilir olacağını da belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu