ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Katar, Kripto Para Hizmetlerini Engelliyor!

Sponsorlu İçerik

Katar‘ın düzenleyici otoritesi olan Katar Finans Merkezi (QFC), körfez ülkesinde kripto para birimi ile ilgili hizmetleri yasaklama kararı aldı. Yasak sadece kripto para birimlerini değil, fiat para birimlerinin yerini alabilecek değerli herhangi bir şeyi de kapsıyor.

Açıklama:

“Sanal Varlık Hizmetleri şu anda QFC’de veya QFC’den gerçekleştirilemez. Para biriminin yerine geçen, dijital olarak takas edilebilen veya transfer edilebilen, yatırım amaçlı ve ödeme için kullanılabilen değerlerin herhangi bir şey için geçerli olduğunu da kapsar.”

Bununla birlikte, yasağın, Düzenleyici Otorite ve Katar Finansal Piyasalar Otoritesi ve Katar Merkez Bankası dahil olmak üzere diğer yönetim organları tarafından tamamen düzenlenmiş dijital menkul kıymet formlarını veya diğer finansal araçları kapsamadığını da belirtmek gerekir.

Rapora göre, kripto paralarla uğraşan şirketler, özellikle katı kara para aklama karşıtı düzenlemeler nedeniyle kapanıyor.

Kripto Para Düzenlemeleri Daha Sıkı Hale Geliyor

Katar, kripto paralar konusundaki tutumunu sıkılaştıran tek ülke değil. Avrupa Birliği’nde kripto para birimleri ve ilgili hizmetler ile uğraşan şirketlerin 10 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan yeni direktife uymak zorunda kalacaklar.

5. Kara Para Aklama ile Mücadele Direktifi (5AMLD), tüm işlemlerin izlenmesinin yanı sıra daha sıkı bir Müşteri Tanı (KYC) ve AML prosedürleri gerektirecektir.

Önemli değişikliklerden bazıları arasında, kripto paralarla uğraşan şirketlerin yeni kurallara göre kendi KYC kontrollerini yapmaları gerekecek. Tüm işlemler de izlenecek, şirketler ise kolluk kuvvetleri ile SAR (Şüpheli Faaliyet Raporları) dosyalamak zorunda kalacaklar.

Genel olarak, kripto para alanına daha fazla denetim geliyor, bu da birçok insanın beklediği bir şey. Örneğin, düzenlemelerin eksikliği kurumlardan gelen büyük katılımın önündeki en büyük engellerden biri.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu