Bitcoin HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Kazakistan bankalarından, kripto alım-satım planı

Sponsorlu İçerik

Kazakistan hükümetinin yerel bankacılık kurumlarına kripto para işlemleri için banka hesapları açmaları için resmi yetki vermeyi planladığını bildirildi. Yerel haber kanalı Khabar 24’ün haberine göre, Kazakistan’daki bir çok banka yakında Bitcoin gibi kripto para birimlerini alım satım sağlayan şirketlere ve işletmelere resmi olarak onay verecek. Kazakistan Veri Merkezi Endüstrisi ve Blockchain Birliği yöneticilerine dayandırılan raporda, pilot projeye hangi finans kurumlarının veya bankaların katılacağının belirsiz olduğu belirtiliyor.

Pilot projenin bir yıl boyunca devam edeceği bildiriliyor.

Ülkedeki kripto para borsaları, Orta Asya ülkesindeki önemli bir finans merkezi olan Astana Uluslararası Finans Merkezi projesine kaydolarak bankalarla işbirliği yapmaya başlayacak. Pilot projenin bir yıl boyunca devam edeceği ve yerel kripto işletmelerinin yasal olarak kripto yatırım hizmetleri sunmasını ve yatırımcıların Bitcoin gibi kripto para birimlerini güvenli bir şekilde alıp satmasını sağlamayı amaçlayacağı bildiriliyor. Raporda, proje kapsamında hükümetin kripto para ticareti henüz ülkede yasal olarak kabul olmadığı için kripto para yatırımıyla ilgili potansiyel riskleri de değerlendireceğine dikkat çekti.

Bitcoin madencileri, Çin’deki baskıdan dolayı Kazakistan’a kaçıyor.

Haber, Kazakistan Cumhuriyeti’nin Çin’de devam eden bitcoin madenciliği baskısı nedeniyle küresel bitcoin madencilerinin dikkatini çektiği bir dönemde geldi. Çin merkezli en büyük kripto madencilik şirketlerinden bazıları, Bitmain ve Canaan, ülkedeki madencilik tesislerini ve hizmetlerini yürütmek için Kazakistan’daki kuruluşlarla çalışmaya başladı. Dernek başkanı Alan Dordjiev, Kripto madencilik sektörünün Kazakistan’da giderek ivme kazanmasına rağmen, Çin kripto madencilik güçlerinin ülkeye ciddi bir şekilde taşınmasını önermek için henüz erken olduğunu kaydetti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu