ManşetNedir? Nasıl? Neden?

”Kripto Anne” SEC’de ikinci döneme aday gösterildi

Sponsorlu İçerik

Popüler Bitcoin ve kripto para savunucusu Hester Peirce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘ndaki (SEC) görevine devam edebilir. Beyaz Saray basın açıklamasına göre, Başkan Trump Peirce’yi SEC‘de ikinci dönem için aday gösterdi.

Finansal piyasa düzenlemesi konusunda uzmanlaşmış bir avukat olan Peirce, 2018 yılının Ocak ayında göreve başladı. Mevcut dönemi Cuma günü doluyor, ancak adaylığının incelenmesini beklemeye devam edebilir. Senato’dan destek alırsa, en az 2025 yılına kadar SEC komisyon üyesi olarak görev yapacak.

Peirce, dijital para birimlerine verdiği destek nedeniyle “kripto anne” olarak da tanınıyor. 2018 yılının Temmuz ayında, SEC‘in Winklevoss ikizleri Tyler ve Cameron tarafından sunulan Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararına açıkça karşı çıktı.

Şubat ayında Peirce, SEC‘in, dijital varlıklarının menkul kıymetler düzenlemelerine tabi olmadan önce token satışları yapan üç yıllık güvenli liman dönemi önerdi. Peirce, bunun kripto para girişimlerine token’ların yasal olduğunu kanıtlamak için yeterli zaman olduğuna inanıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu