ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Bankası SEBA, 9 Yeni Pazara Açıldı

Sponsorlu İçerik

Tamamen faaliyete geçtikten bir ay sonra, İsviçre merkezli kripto para bankası SEBA, 9 yeni ülkeye açıldı.

SEBA; Singapur, Hong Kong, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Portekiz ve Hollanda‘dan şirketler ve kurumsal müşterilerin artık banka ile hesap açabileceğini söyledi.

SEBA, Nisan 2018’de kuruldu ve bu yılın Ağustos ayında İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu‘ndan (FINMA) bankacılık lisansı aldı. SEBA, Bitcoin‘in ortaya çıkmasından sonra, bir tarafta geleneksel bankacılık ile diğer tarafta merkezi olmayan finans arasında hala muazzam bir boşluk olduğunu belirtti.

Banka ayrıca, müşterilerin 5 kripto para birimini, Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH), Stellar(XLM), Litecoin(LTC) ve Ethereum Classic(ETC) için SEBA wallet uygulaması, e-bankacılık ve SEBA kart olanakları sunmaktadır. SEBA ayrıca İsviçre Blockchain şirketlerine ve çalışanlarına kurumsal hesaplar sağlamaktadır.

SEBA’nın rakibi Sygnum da  ayrıca Ağustos ayında İsviçre’de bankacılık lisansı aldı ve bir ay sonra başlattı. Sygnum, yakın zamanda Singapur‘da bir sermaye piyasası hizmetleri lisansı alarak Asya ülkesinde varlık yönetimi hizmetleri sunmasına izin verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu