ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Borsaları Kısa Bir Süre Hizmet Dışı Kaldı

Sponsorlu İçerik

İki büyük kripto para borsası BitMEX ve Gemini, volatilite arttıkça kısa bir süreliğine hizmet dışı kaldı. Mevcut durumları operasyonel gösterirken, hem BitMEX hem de Gemini yaklaşık 45 dakika kapalı kaldı.

BitMEX, bulut servis sağlayıcısı ile donanım sorunu olduğunu söyledi ve bu da siparişlerin 05:16 ve 05:40 TSİ arasında gecikmesine neden oldu. Normal hizmet 06:00 TSİ’de geri başladı.

Bitcoin‘in % 50‘den fazla düşmesi, BitMEX‘te keskin pozisyon tasfiyelerini tetikledi. Skew’in verilerine göre, kripto türevleri son 24 saatte toplam 1.1 Milyar $‘lık toplam pozisyon tasfiyesine neden oldu. Bu, 18 aydan beri gerçekleşen en yüksek miktar.

Özellikle, BitMEX‘in sigorta fonu neredeyse durdu. Son 24 saat içinde 1.627 Bitcoin kaybetti, bu da toplam fon değerinin sadece % 4.6’sını oluşturdu. BitMEX‘in rakibi Deribit‘in sigorta fon değeri, dönem boyunca neredeyse 3.1 Milyon $‘dan yaklaşık 227.000 $‘a düşerken neredeyse tüm Bitcoinlerini sildi.

Gemini ise, 08:37 TSİ’de hizmetlerini geri yüklemeden önce 07:46 TSİ’de teknik bir meseleyi ele almak için acil bakıma girdi.

Özellikle, Coinbase borsasında Ethereum (ETH) ve ERC20 için ağ izleme işlemleri ağ tıkanıklığı nedeniyle gecikti. ETH fiyatı Perşembe günü geç saatlerde 100 $ altına düştü. Aralık 2018’den bu yana ilk kez bu seviyeleri gördü.

Binance ve Kraken dahil olmak üzere diğer borsalar, şu anda normal çalışıyor.

Bitcoin

Bitcoin şu anda 5.400 $ seviyesinde işlem görüyor. 25 Mart 2019’dan bu yana en düşük fiyat. Özellikle, gece 01:15 TSİ’de Coinbase‘de yaklaşık 3.800 $‘a düştü.

Bitcoin Cash (BCH), XRP ve Litecoin (LTC) haberimizin hazırlandığı sıra % 20’nin üzerinde düşüş gösteriyordu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu