ManşetNedir? Nasıl? Neden?

”Kripto Para Borsalarının Ticaret Hacimleri Sahte”

Sponsorlu İçerik

Çin Halk Bankası (PBoC) altında kendi kendini düzenleyen bir kurum olan Çin Ulusal İnternet Finans Birliği (NIFA), perşembe günü yurtdışı kripto para borsaları tarafından bildirilen sahte ticaret hacimlerine karşı bir uyarı yaptı.

NIFA, kripto para platformlarının bazılarının geleneksel piyasaların son dönemdeki oynaklığından faydalandığını ve dijital varlıkların altın veya gümüş yatırımlarından daha güvenli olduğunu gösterebilmek için sahte hacim yarattığını belirtti.

NIFA:

“Yabancı kripto para borsaları, veri kurcalama programları gibi eylemlerle kripto para ticaret pazarında refah yanılsamaları yaratıyor. Bazı borsalardan alım satım verilerine dayanan örnekleme analizimizde, 40’tan fazla kripto paranın günlük işlem oranı %100’ün üzerindeyken, 70’ten fazla kripto paranın günlük işlem oranı %50’yi aşıyor. Nispeten düşük fiyat ve küçük piyasa değerine rağmen, muazzam ticaret hacimlerine ulaşıyorlar.”

NIFA dışında, Bitwise‘de geçen yıl bildirilen tüm kripto para hacimlerinin %95’inin sahte olduğunu açıkladı.

Bitwise:

“Herhangi bir kurum ve kişi ulusal yasalara ve düzenlemelere kesinlikle uymalı, kripto para ticaret faaliyetlerine ve ilgili spekülasyonlara katılmamalıdır.”

Çin, 2017’de ICO’ları ve tüm kripto para borsalarını yasaklayarak, birçok gelişmekte olan kripto para şirketini yurtdışına sürgün etmeye zorladı.

Bununla birlikte, ülkedeki kripto para trader’ları tezgah üstü (OTC) platformlardan stabilcoin almaya ve daha sonra bunları uluslararası borsalarda ticaret yapmak için kullanmaya başladılar. Ülkede kripto para borsaları için eşler arası platformlarda bir artış görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu