ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Dolandırıcıları Tekrardan Ortaya Çıktı

Sponsorlu İçerik

2019’un son aylarından başlayarak, kripto para dolandırıcılığı sosyal medya platformlarından YouTube‘a kadar uzandı. YouTube‘da sadece Blockchain sektöründen tanınmış kişilerin eski röportajlarını yayınlayan dolandırıcılar, aynı yöntemi kullandıkları için tespit edilmesi oldukça kolay.

Kripto para dolandırıcılarının yeni hedefi ise, Ripple CEO‘su Brad Garlinghouse. Dolandırıcılar, Garlinghouse‘un eski bir röportajını yayınlayan bir kanal oluşturdu.

Videonun altındaki açıklamada, XRP airdrop’una katılma daveti var. Kullanıcı bağlantıyı açtığında, aşağıdakileri belirten bir davet makalesine yönlendiriliyor.

”Katılmak için 1000 XRP ile 1000000 XRP arasında katkı adresine göndermeniz yeterlidir ve 5000 XRP ile 5000000 XRP arasında hemen gönderdiğiniz adrese geri göndereceğiz.”

Kripto para dolandırıcılarına karşı yardımcı olabilecek iki temel kural var.

  • Kripto para sektöründe, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin ve Binance gibi devler asla airdrop başlatmazlar. Farkındalığı artırmak için sadece erken aşama dönemlerinde yapılır.
  • Resmi web sitesini daima HTTPS şifreleme ile kontrol edin.Resmi sitesinden bilgilendirme yapılmadan hiçbir etkinlik Telegram, Medium veya YouTube aracılığıyla duyurulmaz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu