ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Kripto Para Dolandırıcılarına Dikkat!

Sponsorlu İçerik

Kripto para endüstrisinin büyümesiyle, Bitcoin dolandırıcılıklarının ve diğer yasadışı faaliyetlerin de büyümesi kaçınılmaz hale geldi. Bu tür dolandırıcılıklar artık Twitter, Facebook, Instagram ve hatta mesajlaşma uygulaması Telegram‘da yaygınlaşmaya başladı. Dolandırıcılar artık popüler Tweetler, etkili bir kişiyi taklit eden Facebook gönderileri ve hatta Instagram’da yorum bölümünde görülebilir.

Dolandırıcılıklar, hem iyi bilinen hem de halk tarafından güvenilen kişinin kimliğine bürünerek yapılıyor. Twitter genelinde, bu tür dolandırıcılıklar, otomatik olarak oluşturulan bir kimliğe büründükleri kişinin adını kullanan klon botlarını içeriyor. Bu bot daha sonra orijinal kişiyi taklit ederek kurbanları kandırmak ve teşvik etmek için orijinal kişinin yorumlarına cevap veriyor. Bu tür dolandırıcılıklar ABD Başkanı Donald Trump‘ın tweetlerin de bile ortaya çıktı.

Facebook ve Instagram‘da, bu dolandırıcılıkların böyle karmaşık mekanizmalara ihtiyacı yoktur, ancak asıl kişinin fotoğraflarıyla birlikte sahte haberler, taklit edilen kişinin itibarını etkileyebilecek bir reklam aracılığıyla dolandırıcılığı teşvik etmek için kullanılır.

En son faaliyetlerinde, Instagram üzerinden bir dolandırıcılığı reklamlarla tanıtmak için Martin Lewis‘in adını ve fotoğraflarını kullandılar. Lewis, takipçilerine bu dolandırıcılık konusunda tavsiyelerde bulunmak ve uyarmak için tweet attı. Lewis ile ilgili benzer dolandırıcılık şekli daha önce Facebook’ta ortaya çıktı ve rapor edilmesine rağmen, dolandırıcılık hala ağda devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu