ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto para dolandırıcılığı yapan 14 kişi tutuklandı

Sponsorlu İçerik

Kripto para birimleriyle ilgili bir başka dolandırıcılıkta, Singapur yakınlarındaki 14 Çinli erkeğin tutuklanmasıyla son buldu. Failler başarılı yatırımcıları taklit ederek, popüler Çince mesajlaşma uygulamalarındaki sohbet gruplarını kullanarak kurbanları kandırıp dijital varlıklar göndermelerini sağladılar.

Yerel haber kaynaklarına göre, Çinli 14 kişi kripto para dolandırıcılığını en az iki ay boyunca yaptılar. Yetkililer son birkaç haftadır grubu araştırdılar. Tutuklamaları 18 Nisan Cumartesi günü Singapur yakınlarındaki İskandar Puteri’nde yaptılar.

Kolluk kuvvetlerinden Dzulkhairi Mukhtar, Iskandar Puteri Emniyet Müdürlüğü’ndeki gazetecilere faillerin işlediği suçların niteliğini şöyle anlattı;

“Şüpheliler 20 ile 30 yaşları arasında, üçünde geçerli seyahat belgesi yok. Bunlardan biri başarılı bir yatırımcı veya danışman olarak, geri kalanı ise kurbanlarının her biri için WeChat ve QQ Messaging uygulamaları aracılığıyla grup sohbeti oluşturmadan önce yatırımcı olarak poz veriyorlardı. Tüm şüpheliler kurbanı yatırım yapmaya ikna etmek için sahte bilgilerle kandırıyorlar ve kripto paralarını çalıyorlardı.”

Uzun süren soruşturmaya rağmen, Dzulkhairi kaç kişinin dolandırıldığını ve grup tarafından dolandırılan paranın toplam değerinin hala bilinmediğini söyledi.

Failler suçlu bulundukları takdirde, 10 yıla kadar hapis cezası ve para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Kripto para dolandırıcılığı artmaya başladı

Endişe verici bir şekilde, COVID-19 salgını dünya nüfusuna zarar vermeye başlamasıyla dolandırıcılık sayısı da arttı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bile kripto paraları içeren bu tür dolandırıcılarla ilgili resmi bir uyarı yayınladı.

FBI, kimlik avı şantaj e-postaları alan veya bir tür dijital varlık göndermek zorunda kaldıkları “gerçek olamayacak kadar iyi” yatırım tekliflerinde insanlara olağanüstü ihtiyatlı davranmalarını tavsiye etti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu