Kripto Para RehberiNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Nedir?

Sponsorlu İçerik

Kripto para nedir? Günümüz dünyasında internet, neredeyse her yerde ve her iş içerisinde karşımıza çıkmaktadır. Oldukça yaygın şekilde kullanılan bu teknoloji, birçok sistemi de etkilemiştir. Etkilediği sistemlerden birisi de ödeme sistemleri ve borsadır. Yakın zamanda ortaya çıkan ve İnternet bazlı olan sanal paralar, yani kripto para çeşitleri, giderek yaygın hale gelmiş ve normal paranın yerini yavaş yavaş almaya başlamıştır. İlk olarak 3 Ocak 2009 tarihinde, Bitcoin birimiyle ortaya çıkan sanal paralar, günümüzde sayısı belirsiz olacak kadar çok hale gelmiş ve birçok yerde kullanılmaya başlanmıştır. Fiziksel olarak herhangi bir karşılığı olmayan bu birimler, sanal olarak var olmaktadırlar.

Nedir Bu Kripto Birimler?

Kripto, yani sanal paralar, İnternet üzerinde işlenen ve kullanılan para birimleridir. Bitcoin, Ethereum, LiteCoin gibi başlıca birçok çeşidi bulunan bu paraların kullanımı, giderek daha da yaygınlaşmaktadır. Bu kadar çok tercih edilmelerindeki sebepse, standart ödeme yöntemlerine göre çok daha güvenli olmaları ve normal borsaya nazaran çok daha avantajlı & karlı olmalarıdır.

Çeşitleri Nelerdir?

Kripto, yani sanal paraların birçok farklı birimi bulunmaktadır. Hatta birimlerin, alt birimlerinin de bulunduğu birçok farklı sanal para birimi de vardır. Fakat belli başlı birimlerin tercih edilmesi, diğer binlerce sanal para birimini, diğerlerine göre daha değersiz kılmıştır. Bu birimler arasında en çok tercih edileniyse Bitcoin’dir. Bitcoin dışında birçok farklı birim de bulunmaktadır.

Bu kripto birimlerinden belli başlı birkaçı, şu şekilde sıralanabilir;

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • LiteCoin
  • XRP
  • Tron
  • Binance Coin

Gibi birçok sanal para birimi sayılabilir. Fakat en sık tercih edileni ve kullanılanları bunlardır.

Neden Giderek Daha Çok Tercih Ediliyorlar?

Sanal para birimlerinin giderek daha çok tercih edilmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Bu sebepler, hem sanal para borsasının büyümesine hem de insanların çok daha kolay bu birimlerine erişebilmesine de olanak tanımıştır.

Bunun yanı sıra, bu birimlerin daha çok tercih edilmelerinin başlıca nedenleri şunlardır;

  • Daha güvenilir olmaları
  • Daha değerli olmaları
  • Birçok yerde kullanılabilmeleri

Gibi nedenlerden ötürü sık şekilde tercih edilmektedirler.

Peki, Güvenilir mi?

Kripto yani sanal para birimleri, sahip oldukları özel şifreleme ve algoritmalar sayesinde oldukça güvenlidirler ve herhangi bir güvenlik sorununa sebebiyet vermezler. Sadece sahibi olunan kişi tarafından kontrol edilebilen bu birimler, doğru şekilde muhafaza edildiğinde de herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kalmazlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu