ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Kripto paralar, dijital ödemelerde en az kullanılan yöntem

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda yapılan araştırmada, insanların üçte birinden fazlası Bitcoin gibi dijital para birimlerinin, temel kullanımının, çevrimiçi ödemeler ve satın almalar için olduğunu söylüyor.

Economist Intelligence Unit (EIU) ve dijital ödeme platformu Crypto.com tarafından yapılan ankette, 3.000 katılımcının %34‘ünün dijital para birimlerinin öncelikle çevrimiçi ödemeler ve satın alımlar için olduğuna inanırken, ankete katılanların %85′i kripto para birimlerine aşina olduklarını söyledi.

Ankete katılanların çoğunluğu kripto paraların ana amacının satın alımlar yapmak için kullanıldığını düşünürken, %23‘ü uzun vadeli bir yatırım olarak ve %24‘ü kısa vadeli spekülasyon için bir araç olarak görüyor. %20‘lik bir kısmı kripto para birimlerini güvenli bir liman varlığı veya “dijital altın” olarak görüyor. Neredeyse beşte biri (% 21), kripto para birimlerinin ana kullanımını hileli ve yasadışı işlemler olarak kabul etti.

Ankete katılanlar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerden. Aynı zamanda tümü dijital ödeme hizmetlerinin kullanıcıları (kripto para birimleri, mobil ödemeler, çevrimiçi bankacılık ve para transferi hizmetleri). Ankete göre, gelişmekte olan ekonomilerde yaşayanların gelişmiş ekonomilere kıyasla kripto paraya sahip olmaları ve kullanmaları iki kattan fazla.

Dijital ödeme yöntemleri daha fazla verimlilik, daha düşük maliyet ve kolaylık sağlıyor.

Ankette ayrıca, insanların üçte ikisinin ödemelerinin yarısından fazlası için dijital ödeme yöntemleri (kredi kartları hariç) kullandıkları ortaya çıktı. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yanı sıra, bu tür ödemeler çevrimiçi bankacılık, AliPay ve Google Pay gibi mobil uygulamaları ve PayPal gibi hizmetleri içeriyor.

Kripto paralar, dijital ödemeler için en az kullanılan yöntem; diğer seçeneklerden çok daha genç bir teknoloji olduğu için şaşırtıcı değil. Ancak, kripto para kullanmayanların beşte biri bunu önümüzdeki yıl yapmak istediklerini belirtti.

Ankete katılan on kişiden yedisi nakit işlemler yapmanın daha az yaygın bir yolu olacağına inanıyor. Aslında, her on katılımcıdan biri ülkelerinin “zaten nakit kullanmadığını” söyledi.

Coronavirüs pandemisi tamamen nakitsiz bir topluma doğru kaymaya yardımcı olabilir. Dünya Sağlık Örgütü, paranın virüsü taşıyabileceği konusunda uyardı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu