Nedir? Nasıl? Neden?

‘Kripto paralar ödeme şekli olarak sınırlamalar oluşturuyor’

Sponsorlu İçerik

Kore Merkez Bankası (BOK) Başkanı Lee Ju-yeol, kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak belirli sınırlamalar getirdiğini söyledi.

Güney Kore, son zamanlarda kripto yatırımlarında çarpıcı bir artış gördü. ABD’nin aksine, Güney Koreli düzenleyici kurumlar başlangıçta kendilerini kripto alanına müdahale etmekten alıkoymuştu. Kore Merkez Bankası Başkanı Lee Ju-yeol, kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak belirli sınırlamalar getirdiğini iddia etti. Kripto endüstrisi, bu yıl büyük bir ana akım maruziyet kazandı ve yetkililerin kripto düzenlemelerine ciddi bir şekilde göz atmasını sağladı.

Kripto varlıklarının gerçek bir değeri yoktur

Kore Merkez Bankası Başkanı, yakın tarihli para politikası komitesi toplantısının ardından yapılan bir basın toplantısında, “BOK’un kripto para birimi konusundaki tutumu, kripto varlıklarının gerçek bir değeri olmadığı düşüncesinde önceki pozisyonunda değişiklik olmadığını” belirtti. Başkan, kripto para birimlerinin “değişken” doğasını vurguladı ve uygun fiyatını tahmin etmenin inanılmaz derecede zor olduğu yorumunu yaptı. Başkan ayrıca ülkenin kendi CBDC planları hakkında yorum yaptı. Güney Kore’de CBDC’lerin ihracı zaman alsa da, piyasalar üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin kesin bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Güney Kore kripto para kârlarına yüzde 20 vergi uygulamayı planlıyor

BOK Başkanı, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan yakın tarihli bir açıklamaya da atıfta bulundu. Yakın tarihli bir röportajda Powell, selefine oldukça uygun bir pozisyon olan kripto para birimleri konusundaki pozisyonunun altını çizdi. “Onlar gerçekten spekülasyon araçları. Gerçekten aktif bir şekilde ödeme olarak kullanılmıyorlar.” Daha önce bildirildiğimiz gibi, ABD Hazine Bakanı Yellen, Bitcoin‘i “son derece spekülatif bir varlık” olarak gördüğünü, aynı şekilde işlem yapmanın çok “verimsiz” olduğunu vurgulamıştı. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, 1 Ocak 2022’den itibaren kripto para birimi karlarına yüzde 20 vergi koymaya hazırlanıyor. Duyuru ayrıca 2,5 milyon won’u aşan kârların vergiye tabi olacağının altını çizdi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu