ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Kripto Paraya Haciz Geldi; Yer Türkiye!

Sponsorlu İçerik

Türkiye, her geçen gün artan kripto para yatırımcı sayısı ile ilkleri gerçekleştiriyordu. Yine ilk olacak bir detayla ön sıraya çıkıyor. Şok etkisi yaratan ve aynı zamanda ilk olan olay konusu ise çok enteresan: Kripto paraya haciz geldi!

Şaşkınlık veren bu karar İstanbul 14. İcra Dairesi’nden geldi. Türkiye’de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. İnanılması güç olan olayın ayrıntılarında ise, 60 bin lira değerindeki kripto para hesabına bloke konulması yatıyor.

İçerik, bugün CNN TÜRK tarafından Ceylan Sever ile Ümit Sertabipoğlu’nun imzasıyla özel haber olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de 5 milyondan fazla kişi olarak tahmin edilen kripto para yatırımcısı bulunuyor. Kripto paralar kurumlarda icra ve haciz dosyası bulunan kişilerin güvenli limanı durumundaydı. Bugün servis edilen içerikle tedirginlik yarattı. Türkiye’de ilk defa bir kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira tutarındaki kripto para hesabı bloke edildi.

Peki icra dairelerinde elle tutulamayan, gözle görülemeyen paranın tahsili nasıl gerçekleşecek?

Türkiye’de ilk kez yaşanıyor

Konuyla ilgili konuşan Avukat Tevfik Kerem Bilen;

“Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. fakat icra müdürlüklerine teknik alt yapı sağlanırsa elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasında TL hesabının haczedildiğini görmüştük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi”

Avukat Tevfik Kerem Bilen

Konu ile alakalı görüşlerini aktarmaya devam eden Avukat Tevfik Kerem Bilen:

“Bu paranın icra dairesine ödeneceği zamanki değeri tartışma konusu. Diyelim ki müvekkilim icra dairesine bu parayı ödedi. Bloke kalktığında ya bu paranın değeri o günkü değerinden düşmüş olursa aradaki zararı kim karşılayacak? Buradaki tartışma konusu bu. Zararı kim karşılayacak? Kripto para borsası mı, alacaklı mı, icra müdürlüğü mü? Bunların hepsi kripto paralara karşın yasal düzenleme söz konusu olmadığı için tartışma konusu.”

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu