ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kuantum bilgisayarlar kripto paralar için bir tehdit mi?

Sponsorlu İçerik

Ripple’ın CTO’su David Schwartz, kuantum bilgisayarların kripto paraların güvenliği için bir tehdit olacağına inanıyor.

ModernCTO podcast’inin bir bölümünde, Ripple’ın CTO’su David Schwartz, kuantum bilgisayarların gelişimi ile ilgili endişelerini dile getirdi. Ripple’ın CTO’su bu teknolojinin Bitcoin, XRP ve kripto para birimlerinin güvenliği için bir tehdit olduğuna inanıyor. Bunun nedeni, kripto paraların arkasındaki konsensüs algoritmasının geleneksel kriptografiye dayanması.

”Geleneksel kriptografiye dayalı sistemler inşa eden birinin bakış açısından, kuantum hesaplama bir risktir. Ödemeler ve likidite gibi güçlü hesaplama gerektiren sorunları çözmüyoruz. Bilgisayarların yaptığı iş inanılmaz derecede karmaşık değil. Ancak geleneksel şifrelemeye bağlı olduğu için çok hızlı bilgisayarlar defterde kullandığımız güvenlik modeli için bir risk oluşturuyor.”

Kuantum bilgisayarlar ne zaman risk oluşturacak?

Schwartz, Ripple’ın kuantum bilgisayarların ortaya çıkmasına hazırlanmaya çalıştığını söyledi. Bu nedenle, bahsedilen algoritmaların ne zaman güvenilir olmayacağını belirliyorlar. Ripple’ın CTO’su önümüzdeki 8-10 yıl içinde kuantum bilgisayarların tehdit oluşturmaya başlayacağını tahmin ediyor.

”Bence en az sekiz yıl var. Kuantum hesaplamanın bir tehdit oluşturmasının en az on yıl olduğunu düşünüyorum. Ama ne zaman bir atılım olacağını asla bilemezsiniz.”

Ripple’ın CTO’su iyimser bir sonuç çıkardı. Ve bu teknolojide kötü niyetli bir aktör olsa bile, bunu ortalama bir kişiye karşı kullanmayacağını belirtti. Bu nedenle Schwartz, çoğu kullanıcının endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu