ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

KuCoin CEO’su Milyon dolarlık hack ayrıntılarını paylaştı

Sponsorlu İçerik

KuCoin güne en az 150 milyon dolar hack olayı ile merhaba dedi. KuCoin’in CEO’su, bu tutarı “toplam varlıklarımızın küçük bir parçası” olarak nitelendirdiği hacklenme ile ilgili ayrıntılarda gelmeye devam ediyor. Sıcak ayrıntılardan biri de Tether ve Bitfinex, çalınan fonların bir kısmını dondurdu.

Kripto para borsası KuCoin CEO’su bugün, en az 150 milyon dolarlık hack olayı ile ilgili gelen sorulara cevap verdi.

KuCoin Global CEO’su Johnny Lyu, bu sabah erken saatlerde yapılan bir canlı yayında, bilgisayar korsanlarının çoğunlukla Bitcoin, Ethereum ve diğer ERC-20 jetonlarını (Ethereum token standardına dayalı coinler) çaldığını, ancak hala toplam değerin belirlenmesi adına liste üzerinde çalışıyor olduklarını belirtti.

KuCoin’in web sitesinde yayınlanan canlı yayının özetine göre Lyu, çalınan fonların “toplam varlıklarımızın küçük bir bölümünü içerdiğini” ve ekibin para yatırma ve çekme işlemlerinin bir hafta içinde hayata geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Ayrıca KuCoin’in 2018’de başlatılan sigorta fonunun hacklemeyi karşılamaya yetecek büyüklükte olduğunu söyledi. Lyu, bu türden gelecekteki sorunları önlemek için ekibin etkilenen sıcak cüzdanları attığını ve “cüzdanımızın tüm risk yönetim sistemini kesinlikle yükselteceğini” söyledi.

Ve Hack’in duyurulmasının ardından KuCoin’den taşınan fornlar içinde Lyu; “Kullanıcıların varlıklarının güvenliğini garanti altına almak adına, cüzdan ve güvenlik ekiplerimiz bu işlemleri gerçekleştiriyor” dedi.

Blockchain adli bilişim firması CipherBlade’in CEO’su Rich Sanders, KuCoin’in bazı fonlarını 7.500 Bitcoin (80 milyon $) içeren potansiyel bir cüzdana kadar izledi.

KuCoin şu anda çalınan fonları alan blockchain projeleri ve kripto para projeleriyle “kayıpları azaltmak için ilgili varlıkları izlemek, engellemek ve hatta çatallamak ” için çalışıyor.

Kripto para borsası Bitfinex ve stabilcoin şirketi Tether‘in CTO’su Paolo Ardoinio, bir tweet’te Bitfinex’in EOS blok zincirinde barındırılan 13 milyon dolarlık Tether stabilcoinini dondurduğunu ve Tether’in Ethereum’da barındırılan 20 milyon dolarlık stabilcoin’i dondurduğunu söyledi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu