ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kuzey Kore, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kripto Para Çalıyor!

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve FBI dahil olmak üzere birçok ABD ajansı, Kuzey Kore tarafından başlatıldığı iddia edilen siber saldırılar hakkında bir rapor yayınladı. Raporda, Kuzey Kore‘nin yaptırımlardan kaçmak için kripto para çaldığını açıkladı. Ayrıca, Kuzey Kore‘nin yarattığı siber tehdidi hafifletmek için birlikte çalışmanın hayati önem taşıdığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, daha önce Kuzey Kore rejiminin nükleer silah programlarını finanse etmek için dünyanın her yerine siber saldırılar yaparak kripto para çaldığını bildirmişti. ABD ajansları tarafından yayınlanan raporda, meşhur Lazarus Grubunun birden fazla kripto para borsasını hacklenmesine de dahil olduğu iddia ediliyor. Ayrıca 2017’de gerçekleşen meşhur WannaCry fidye yazılımından da bahsediyor. ABD ajansları Kuzey Kore‘nin kripto para ve siber saldırılara olan ilgisini bir nükleer silah programını finanse etme arzusuna bağlıyor. Ek olarak, sağlam ABD ve BM yaptırımlarının baskısı altında Kuzey Kore‘nin kitle imha silahları ve balistik füze programlarına gelir elde etmek için giderek artan yasadışı faaliyetlere güvendiği belirtiyor.

Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Sahte Kimlik Kullandılar

Daha önce, ABD polisi iki Çinli vatandaşı Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 100 milyon dolardan fazla kripto para aklamalarına yardım ettiği için tutukladı. Blockchain analiz firması CipherTrace, bilgisayar korsanlarının çeşitli bankalar ve kripto para borsaları aracılığıyla kripto paraları nasıl çaldığına dair ayrıntılı bir analiz yayınladı. Geçen ay Adalet Bakanlığı, Tian Yinyin ve Li Jiadong’u, Kuzey Koreli hackerların yararına 100 doların üzerinde kripto para aklamakla suçladı. Rapora göre, Kuzey Koreli işbirlikçileri sahte kimlik ve çeşitli borsalarda KYC prosedürlerini atlatmak için sahte fotoğraf kullandılar.

Bu yılın başlarında, eski Ethereum araştırmacısı Virgil Griffith, FBI tarafından Kuzey Kore‘de bir kripto para konferansına katıldığı ve Blockchain ve kripto para kullanarak yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için tutuklandı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu