Altcoin HaberleriDiğerleriNedir? Nasıl? Neden?

Line’ın Tokeni LINK Nisan 2020’de Japonya’da Kullanılacak!

Sponsorlu İçerik

Ekim 2018‘de başlatılan Asya mesajlaşma devi Line‘ın Bitbox Kripto Borsası, link (LN) isimli dijital varlığını , Japonya ve ABD gibi önemli yerler hariç olmak üzere dünya çapında kullanıcılara sundu. Geçtiğimiz Perşembe günü grup, Japon Sanal Para Borsa Birliği (JVCEA) ile uyumlu olarak Japon pazarında koin başlatmaya hazırlandığını açıkladı. Tüm ayrıntılar henüz açıklanmamış olmasına rağmen, Line‘dan gelen bir basın açıklaması, dijital para biriminin Nisan 2020’de en kısa sürede Japonya‘daki traderlar tarafından kullanılabileceğini gösteriyor.

Japon Pazarına Geliş Bağlantısı

Line mesajlaşma uygulaması ve ödeme hizmeti Japonya’da popüler olsa da, Line Corporation’ın dijital para birimi link (LN), düzenleme sorunları nedeniyle henüz iç pazara sunulmadı. Thursday Line tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:

16 Ekim 2018’de BITBOX kripto para borsasında başlatıldığından beri, LINK Japonya ve ABD dışında dünya çapında kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Aynı zamanda, LVC [Line iştiraki] Japonya Sanal Para Değişim Birliği’nin (JVCEA) yeni dijital para birimi ile ilgili resmi sürecine uygun olarak Japon pazarındaki coinleri dağıtmaya hazırlanıyor.

Lansmanın kesin tarihi bilinmemekle birlikte, “Paranın resmi piyasaya çıkış tarihi (şu anda Nisan 2020 gibi erken bir tarihte yapılması planlanmaktadır) belirlendikten sonra ayrıca duyurulacaktır.”

Line‘ın Bitbox borsası şu anda Japonya kullanıcılar tarafından kullanılamıyor, ancak basın bülteni “LVC‘nin şu anda LINK‘in Japonya’daki ilk çıkışına hazırlık için bir sistem geliştirdiğini” belirtiyor. Bitbox değişiminin kendisinin düzenlenip Japon Pazarına sunulup sunulmayacağı belli değil. Ancak, Line’ın geçen yıl Eylül ayında lanse edilen uygulama içi exchange hizmeti Bitmax ülkede kullanıma sunuldu ve açıklamaya göre bu platformda link mevcut olduğunda ayrı bir duyuru yapılacak.

Birden Çok Sosyal Uygulama için Yasal Engeller

Link gibi, Telegram’ın Gramı ve Facebook’un Libra para birimleri gibi diğer projeler de yasal engellere yabancı değil. Elektronik para ve kripto para biriminin ne olduğu yeniden tanımladığında ve potansiyel kullanım durumları yenilediğinden, dünya çapında düzenleyiciler hızlı ilerleme ile başa çıkmak için mücadele ediyor gibi görünüyor.

Ekim ayında Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalama davası ışığında TON (Telegram Open Network) blockchain lansmanını, Gram token’ın bir güvenlik olduğunu iddia ederek ertelemeyi seçti. Şirket ayrıca finansal bilgileri düzenleyiciye aktarmayı reddetti, ancak bu aktarım talebinin New York Güney Bölge Mahkemesi tarafından Ocak ayı başında reddedildiği bildirilmişti.

Facebook’un Libra’sı son mücadeleleri, bazıları projenin devam etmekte olan yasal düzenlemelerinden etkilenen Libra Association’daki en yüksek düzey oyuncularında görülüyor.

Son olarak, popüler Kanadalı mesajlaşma uygulaması Kik geçen yıl Eylül ayında kendi sıkıntılarını duyurdu ve kaynakların “kin” olarak bilinen kendi kripto para uğruna bir SEC mahkeme savaşına kanalize edilmesi ışığında yakın bir kapanışa işaret etti. Japonya’da bağlantı kuran yeni kripto projeleri ve düzenleyiciler arasındaki çalkantılı ilişkiler ortaya çıkacak. Ancak JVCEA‘nın onayıyla, Line’ın dijital varlığı için işlerin daha sorunsuz geçmesi beklenebilir. Gelişme sayesinde koinin sonunda ABD‘ye gelip gelmeyeceği görülüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu