Nedir? Nasıl? Neden?

Malezya, Binance’e karşı yaptırım yapacağını duyurdu

Sponsorlu İçerik

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu bugün Binance‘e yargı alanında yasadışı faaliyet gösterdiği için yaptırım uygulanmasını duyurdu.

Malezya’nın finansal hizmetler düzenleyicisi Binance’e karşı yaptırım uygulamaya geçti. Menkul Kıymetler Komisyonu, Binance’in Temmuz 2020’den bu yana bir uyarı listesinde yer almalarına rağmen hala yasadışı olarak çalıştığını söyledi.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) dün Binance hakkında ülkede yasa dışı faaliyet gösterdiği iddiasıyla icra işlemi yaptı.

SC, kripto borsasının 2007 Sermaye Piyasası ve Hizmetleri Yasası’nın 7(1) ve 34(1) bölümlerinde bulunan gerekli kayıt gereklilikleri olmadan dijital varlık borsası olarak yasadışı olarak çalıştığını iddia ediyor.

SC’nin yatırımcı uyarı listesi’ne dahil edilmesine rağmen Malezya’da yasadışı olarak faaliyet göstermeye devam ettiği için Binance’e karşı kamuya açık bir kınama yayınladı.

Binance’a karşı yaptırım eylemi

SC, şirketin CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) yanı sıra dört bağlı kuruluşa karşı yaptırım uygulaması yaptı.

Dört Binance kuruluşu Binance Holdings Limited, Binance Digital Limited, Binance UAB ve Binance Asia Services Pte Ltd şirketlerinden oluşmaktadır.

Dört kuruluşa da 26 Temmuz 2021’den itibaren 14 iş günü içinde web sitesinive mobil uygulamaları devre dışı bırakmaları emredildi. Buna ek olarak, dört kuruluş da medya ve pazarlama faaliyetlerini derhal durdurmalı ve Malezyalı yatırımcıların kripto borsanın Telegram grubuna erişimini derhal kısıtlamalıdır emri verildi.

Yatırımcılara yasadışı kripto para borsaları aracılığıyla uğraşmayı ve yatırım yapmayı bırakmaları söylendi. Şu anda Binance ile hesapları olanların platformları üzerinden ticareti derhal durdurmaları ve tüm yatırımlarını derhal geri çekmeleri şiddetle isteniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu