Nedir? Nasıl? Neden?

Merkezsiz finans (DeFi) artık 3 milyar dolarlık bir sektör

Sponsorlu İçerik

Merkezsiz finans (DeFi) uygulamalarında kilitlenen toplam değer sadece iki haftada 2 milyar dolardan 3 milyar dolara yükseldi.

DeFi, üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan finansal uygulamalar oluşturmalarına izin veren Ethereum Blockchain’in de önemli ölçüde büyüyen bir sektör haline geldi. DeFi’nin amacı, internete erişimi olan herkesin aracıya ihtiyaç duymadan borç verme veya borç almasını sağlar. Kısacası, aracısız bankacılık hizmetlerinin yapılmasını sağlamaktır.

DeFi kullananların hizmetlerden yararlanması için bazı kripto paraları teminat olarak kilitlemeleri gerekir. Ve bu protokollerde kilitlenen Bitcoin, Ethereum ve ABD doları destekli stabilcoin Tether‘in miktarı hızla artıyor.

DeFi Pulse verilerine göre, DeFi’de kilitlenen değerin 1 milyar doları aşması 2 buçuk yıl sürdü. Kısa bir süre sonra, tekrar yükselmeden 600 milyon dolara kadar düştü. Sonra, ani bir hızlanmadan sonra, 7 Temmuz’da ilk kez 2 milyar dolar seviyesini geçti.

Şimdi, sadece iki hafta sonra, DeFi ekosisteminde 1 milyar dolar daha kilitlendi. Ve endüstri hızla büyüyor.

DeFi’nin büyümesi nasıl başladı

DeFi’nin şu anki büyümesi, ikinci en büyük DeFi borç verme uygulaması olan Compound’un 15 Haziran’da COMP token’ı dağıtmaya başlamasıyla başladı. Token fiyatı hızla yükseldi ve sektöre olan ilgiyi arttırdı. Ayrıca, daha fazla token kazanmak için kripto para kullanmanın giderek tartışmalı bir yolu olan yield farming’i başlattı.

DeFi uygulamaları, işlevlerini yerine getirmek için, token’ları dağıtarak likidite sağlayanları ödüllendirir. Birisi ne kadar likidite sağlarsa, o kadar çok token alır. Yield farming, yüksek kaldıraçlı çözümler kullanarak bu ödülleri veya verimi en üst düzeye çıkarma uygulamasıdır.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu