ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Microsoft’tan Vücut Isılarıyla Güçlendirilen Kripto Para

Sponsorlu İçerik

Microsoft, hesaplama gücü yerine vücut ısısına dayanan yenilikçi bir kripto para biriminin patentini aldı.

Yazılım devi Microsoft, madencilik için hesaplama gücü yerine vücut aktivite verilerini kullanarak kendi kripto para birimini oluşturmayı planlıyor. ”Vücut aktivite verilerini kullanan kripto para sistemi” başlıklı kamuya açık bir patent 26 Mart’ta yayınlandı.

Patentin açıklamasına göre, farklı insan vücudu aktiviteleri (bir kullanıcı çevrimiçi olarak belirli bir görevi yerine getirdiğinde yayılan ısı veya hatta beyin dalgaları gibi) madencilik için iş ispatı (proof-of-work) olarak kullanılabilir.

Pahalı ve yoğun enerji donanıma dayanmadan karmaşık hesaplama sorunlarını bilinçaltı olarak çözülmesi planlanıyor. Yapılan açıklamada;

“Vücut aktivite verileri, kullanıcının algılanan vücut aktivitesine göre oluşturulabilir. Kullanıcının cihazına iletişimsel olarak bağlanan bir kripto para sistemi, vücut aktivite verilerinin kripto para birimi sistemi tarafından belirlenen bir veya daha fazla koşulu karşılayıp karşılamadığını doğrulayabilir ve vücut aktivite verileri doğrulanmış olan kullanıcıya kripto para ile ödüllendirebilir.”

Bitcoin ağı yüksek güvenlik seviyesi nedeniyle övülürken, bir BTC işlemi 780.650 Visa işleminden daha fazla karbondioksit (CO2) üretiyor. Microsoft‘ta bunun önüne geçmek için vücut ısısıyla yeni nesil kripto para üretmeyi planlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu