ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Dolandırıcılığı Yüzünden Facebook’a Dava Açıldı

Sponsorlu İçerik

Katarlı milyarder ve ünlü Amerikalı şarkıcı Janet Jackson’ın eski eşi Wyssam Al Mana, Facebook‘a dava açtı ve sosyal ağı, fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yapan kripto para projesinin reklamına zamanında müdahale etmemekle suçladı.

Dava, geçen hafta Dublin’deki Yüksek Mahkeme’de açıldı. Belgelere göre, Facebook milyarderin itibarına zarar vermekle, kötü niyetli aldatmaca da yanıltıcı reklamlarla suçlanıyor. Suçlama, Wissam Al Man’ın fotoğrafının, milyardere ve avukatlarına göre, kripto para kullanan dolandırıcıların planında kullanıldığı gerçeğine dayanıyor.

Belirtildiği gibi, Wyssam Al Mana, daha önce Amerikalı pop yıldızı Janet Jackson ile evli olmasına rağmen, nadiren medyada görünür ve sosyal ağlarda hesabı yok. Bu, milyarderin eylemlere halka açık bir şekilde yanıt verme fırsatı olmadığından, onu dolandırıcılara karşı savunmasız hale getiriyor.

Geçen yıl, medya işadamı ve Hollandalı milyarder John De Mole benzer bir durumla karşılaştı. John De Mole‘ın görüntüsü, katılımcıların 1.7 milyon avrodan daha fazlasını kaybettiği kripto para dolandırıcılığında kullanıldı. Mahkemeye başvurduktan sonra De Mol, Facebook‘un reklam dolandırıcılarını sayfalarından kaldırmasını sağladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu