Nedir? Nasıl? Neden?

Müzik grubu Nirvana’nın NFT’leri açık arttırmaya çıkacak

Sponsorlu İçerik

Amerikalı müzik grubu Nirvana’nın Pop Legendz ve Nevermind albümlerinin lansmanından önce hiç görülmemiş görüntülerini içeren NFT‘ler önümüzdeki ay açık arttırmaya çıkacak.

20 Şubat tarihinde Nirvana’nın daha önce hiç görülmemiş görüntüleri ve eserlerini içeren bir müzayede düzenlenmesi planlanıyor. Müzayede 5 Nisan 1994’te intihar eden grup lideri Kurt Cobain’in doğum günü ile aynı gün gerçekleşecek. Kripto para birimi çöküşünden sonra Nirvana hayranları, ölümsüzleştirilmiş olan grubun tarihinin bir parçasına sahip olacaklar.

NFT’ler 1 Ekim 1991 yılında Philadelphia, Jesse Dobbs konseri sırasında fotoğrafçı Faith West tarafından çekilen 27 görüntüden ve 15 tane hiç görülmeyen eserden oluşturuldu. Koleksiyon şu anda Rarible sitesinde sergilenen, siyah beyaz fotoğrafların yanı sıra psychedelic renk düzenlemeleri ve çeşitli GIF’ler içeriyor. Müzayede, müzik endüstrisi ile ilgili NFT’ler yapan bir girişim olan Pop Legendz tarafından düzenleniyor.

NFT’lerin hepsi ucuz değil, ancak grubun rock sahnesinde efsanevi bir statü kazandığı göz önüne alındığında tokenlerin fiyatı haklı olarak yüksek olabilir. Her görüntünün fiyatı GIF’ler için 1ETH ve 67ETH’den başlıyor. Açık artırma muhtemelen çok daha yüksek fiyatlarla sona erecek. Yatırımcılar sadece NFT’leri almayacak ayrıca fotoğrafçı tarafından imzalanan resimlerden birinin çerçeveli benzersiz bir 16″x24″ baskısını alacaklar. Nirvana Fan Club üyeleri için özel koşullar mevcut. 100 kullanıcı GIF’leri 499 dolardan satın alabilecek ve 100 resim 99 dolardan satılacak. Sadece kulüp üyelerinin kredi kartı ile ödeme yapması mümkün olacak. Diğer tüm alıcılar ise kripto para birimleri ile ödeme yapmak zorunda kalacak.

Gelirin yarısının LGBTİ topluluğundaki gençlerin intiharları önlemesine yardımcı olan Travor projesine bağışlanması planlanıyor. Bir diğer kısım ise düşük gelirli ailelere güneş panelleri dağıtan bir kuruluş olan Grid Alternatives‘e gidiyor.

NFT ve eğlence endüstrisi

NFT‘ler, mülkiyeti göstermek için geleneksel bir blok zincirinin özelliklerini kullanan ayırt edici tokenler olarak biliniyor. NFT’ler benzersiz oldukları için asıl kullanımları kimlik veya mülkiyet kanıtı olarak geçer. Son günlerde ise oyun ve eğlence endüstrisi NFT’lerden sıkça yararlanmaya başladı.

Büyüyen bir endüstri olan oyun dünyasının dışında, giderek daha fazla sanatçı benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunan NFT koleksiyonlarını piyasaya sürüyor. Konser biletlerinden şarkı telif ücretlerine kadar NFT’ler, sanatçıların hayranlarla ilişkilerini anlama biçiminde devrim yaratıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu