Nedir? Nasıl? Neden?

Nischal Shetty: Hindistan Kendi CBDC’sini Başlatmalı!

Sponsorlu İçerik

Kripto paralar dünya çapında bir terim olarak ortaya çıkarken, bugün birçok ülke kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC‘ler) sunma ve başlatma sürecinde. Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Hindistan kripto para borsası, WazirX‘in CEO’su Nischal Shetty Hindistan‘ın da kendi CBDC‘sini başlatmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Shetty, teknoloji dışı insanların bile DLT‘nin ne olduğunu anlamaya çalıştığı göz önüne alındığında, Hindistan’daki kripto para ve Blockchain benimsemesi konusunda çok büyüyeceğini iddia etti. DLT‘nin dünyanın en yüksek nüfusa sahip Hindistan gibi bir ülkeye nasıl fayda sağlayabileceğini yorumlayan Shetty, “Gördüğüm en büyük fayda, Hindistan’ın büyümesi için ihtiyaç duyduğu Blockchain tanıtımı ile elde edeceği sermayeye erişimi” dedi.

Malta merkezli popüler kripto para borsası Binance, kısa süre önce WazirX‘i satın aldı ve bunu Shetty, Binance‘ın desteğiyle WazirX‘in ülkede hızlı bir büyüme görebileceğini dile getirerek yorumladı.

Shetty, kripto paraların Hindistan’da yeni bir şey olduğunu ve çok fazla beklenti içinde olmadığını iddia etti. Ancak hükümetin en azından kripto para ve Blockchain’den bahsetmesini umduğunu ve bu yolda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Farklı ulusların kendi CBDC‘lerini başlatmayı planladığını dile getiren Shetty, Hindistan‘ın kesinlikle kendi CBDC‘sini başlatmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Nischal Shetty:

“Diğer ülkeler Hindistan’dan önce kendi dijital para birimlerini bulup yaymaya başlarlarsa, Hindistan’ın bir gün küresel para birimi olarak rupisi olma fırsatı kalmayacak. Ama şu anda açık. Pazar açık. Herkes deneyebilir.”

Shetty’ye ayrıca Hindistan’ın kripto para alanında 2025 yılına kadar 5 trilyon dolarlık ekonomi hedefini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği de soruldu. Shetty buna yanıt olarak ülkenin hedefe ancak Hintli girişimcilere gerekli miktarda sermayeye erişim izni verilirse ulaşabileceğini belirtti.

Nischal Shetty:

“Hindistan kripto para alanına açılırsa, 4 veya 5 milyar dolar, hatta 10 milyar dolarlık yeni yatırım bile gelebilir. Ekonominin büyümesiyle sonuçlanacak yeni işler başlayacak. Sanırım en azından önümüzdeki 3 ila 4 yıl içinde Hindistan kripto paraya açılırsa, 5 trilyon dolarlık hedefe en az 100 ila 300 milyar dolar ekleyebiliriz. Yani iyi bir şans var. ”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu