ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Onecoin Lideri Konstantin Ignatov’un Cezası Ertelendi

Sponsorlu İçerik

OneCoin dolandırıcılığının kurucularından olan Konstantin Ignatov, Mart 2019’da Los Angeles Uluslararası Havaalanı’nda tutuklandı ve tanık koruma programına alındı. New York mahkemesinin bu ay Konstantin Ignatov‘u mahkum etmesi bekleniyordu, ancak hakim hükümetin talebi üzerine mahkeme tarihini 8 Temmuz’a erteledi. Daha önce de Amerikalı avukat Mark Scott, sahte ICO‘da toplanan parayı aklamak için OneCoin‘e yardım etmekle suçlandı.

Konstantin Ignatov, 2019 yılının Mart ayında tutuklandı ve o zamandan beri, kolluk kuvvetlerinin en büyük kripto para dolandırıcılıklarından birini ortaya çıkarmasına yardım ediyor. Konstantin, kız kardeşi Ruja Ignatova ve diğerleri ile OneCoin hakkında temsillerde bulundu ve sonuç olarak dünyanın dört bir yanından kurbanlar dolandırıcılık üzerine kurulu kripto para birimine milyarlarca dolar yatırım yaptı. Konstantin, OneCoin kripto para dolandırıcılığındaki rolü nedeniyle 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Şirkette üst düzey görevlerde yer aldı ve 2018’in ortasına kadar liderlik pozisyonuna yükseldi.

OneCoin’in Arkasındaki Beyni Hala Kaçıyor

Bu büyük kripto para dolandırıcılığının arkasındaki beyni olarak bilinen Ruja Ignatova hala saklanıyor. Kolluk kuvvetleri şu ana kadar nerede olduğunu bulamadı. OneCoin, üyelerin kripto para paketlerine yatırım yapmak için başkalarını getirerek komisyon aldığı çok seviyeli bir pazarlama (MLM) ağı olarak çalışıyordu.

MLM yapısı, OneCoin üye ağının hızlı büyümesine yardımcı oldu. New York’un Güney Bölgesi’nde yaşayan ve çalışan mağdurlar da dahil olmak üzere dünya çapında 3 milyondan fazla üyesi olduğu iddia ediliyor. OneCoin‘in tüm yatırımcılardan 4 milyar doların üzerinde para topladığı tahmin ediliyor. Şirket, kripto para birimini alternatif ve daha iyi bir Bitcoin sürümü olarak tanıttı.

Şirket, kripto para biriminin kendileri tarafından tutulan ve işletilen madencilik sunucuları kullanılarak çıkarıldığını ve değerinin piyasa arzı ve talebine dayandığını iddia etti, ancak OneCoin‘in bilgisayar kaynakları kullanılarak çıkarılmadığı ve değerinin dahili olarak kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu