ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Özbekistan, Kripto Paralara Sınırlama Getirdi!

Sponsorlu İçerik

Özbekistan, geçen yıl kripto para ticaretini yasallaştırdı ve 2018 sonbaharında yayınlanan başkanlık kararnamesi ile borsalara lisans verdi. Dijital paraların dolaşımı ile ilgili diğer faaliyetler için yasal zemin hazırlama çalışmaları yapılmaya başlandı ve ülke kripto paralar için umut verici bir yer gibi görünüyordu.

Ancak, cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Proje Yönetimi Ajansı, kripto para kullanan yerel bireylerin seçeneklerini önemli ölçüde sınırlayan değişiklikleri kabul etti. Ajans tarafından 6 Aralık’ta yayınlanan yeni emre göre, Özbekistan vatandaşlarının kripto paralarını yalnızca kayıtlı borsalarda satmalarına izin verilecek. Ayrıca, ülkede merkezi olmayan kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılması yasaklandı.

Ayrıca, anonim işlemlerle elde edilen kripto paralarla herhangi bir işlem yapılması da yasaklandı. Ancak düzenleyicilerin bu tür işlemleri nasıl belirleyeceğine dair hiçbir bilgi yok. Ticaret platformları, yalnızca doğrulanmış kimliklere sahip, 18 yaş üstü, adları hükümetin kara para aklama ve terörist finansmanı listesinde olmayan kullanıcılara hizmet ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu